Därför har Meghan tagit av sig ringarna

Under besöket i Sydafrika har vi inte sett skymten av Meghans vackra ringar. Vi vet varför de inte fick följa med på resan...

När prins Harry och hans hustru Meghan anlände till Kapstaden i Sydafrika för några dagar sedan så var det några uppmärksamma fotografer som lade märke till det – att hertiginnan inte längre bar sin vackra förlovningsring.

Meghan

Meghan visar sina ringar under Trooping the Colour

Hon bar inte heller en annan av sina dyrbara ringar, den hon fick av prins Harry och som visade upp för första gången under Trooping the Colour.

Två ringar som saknas

Det vill säga den eleganta smala diamantringen, som hon alltid annars bär tillsammans med den väldigt pampiga förlovningsringen. Två ringar vi nu inte sett alls under resan till Afrika.

Meghans förlovningsring.

Här kan ni se den pampiga förlovningsringen som Meghan annars alltid bär.

Varför hon inte längre bär sina ringar kan givetvis har flera olika orsaker, men enligt källor vid hovet ska Meghan valt att hålla en lång profil i fråga om juveler under resan.

Vill inte glittra för mycket

En källa säger till tidningen People att hovfolk avrått henne från att glittra för mycket under resan, eftersom hon kommer att besöka områden där många lever under svåra förhållanden.

Meghan i Afrika

Under just denna resa kanske det inte passar att bära lyxiga diamantringar för hundratusentals kronor. Inte heller verkar det finna plats för tiaror eller annat bling-bling.

Rest en del på egen hand

Men det kunde säkert också Meghan räkna ut själv, hon har ju rest en hel del i världen på egen hand och besökt Afrika som kontinent ett flertal gånger. Men naturligtvis bar hon ändå sin vigselring.

Meghan hand ring

Här är ringarna Meghan bar under Afrikaresan

Men hon är inte helt utan ringar. Meghan har istället valt att bära några mindre uppseendeväckande smycken, lika snygga är de i alla fall fast på ett annat sätt. Istället bar hon en ring från Jennifer Meyer i gult guld med en liten turkos sten tillsammans med sin relativt enkla vigselring.

Meghans vigselring

Här fick Meghan sin vigselring av prins Harry.

Även vad det gäller kläder så har hertiginnan av Sussex valt att hålla samma låga profil, inga allt för iögonfallande outfits heller. Dessutom har hon använt flera av plaggen vid tidigare tillfällen.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: