Därför har Silvia hållit sig borta från offentligheten i fyra veckor

Drottning Silvia i orange.

Drottning Silvia har hållit en låg profil under 2020.Men det finns en naturlig förklaring till att vi inte sett till drottningen på fyra veckor.

Drottning Silvia är en av vårt lands allra viktigaste symbolfigurer. I decennium efter decennium har hon funnits vid kung Carl Gustafs sida – och minst lika ofta har vi sett henne på egen hand, i färd med att arbeta på en egen hjärtefråga.

Därför syns drottning Silvia inte till

Drottning Silvia i orange.

Drottning Silvia under ett statsbesök i Indien.

Men 2020 har inte sprudlat med aktivitet för drottningens del. Under januari hade hon bara tre planerade aktiviteter, och februari bjöd också på ett ganska glest kalenderblad. I mars skulle den stora kungliga comebacken komma: representationsmiddagen på Slottet!

Tyvärr kom coronaviruset emellan. Omtanken med gästerna fick hovet att ställa in middagen, vilket innebar att vi berövades en chans att se Silvia i festutstyrsel och galautsmyckning.

Firade sportlov i Storlien

Senaste gången Silvia hade ett officiellt kungligt uppdrag var 14 februari. Då var hon och kungen på konstakademiens högtidssammankomst. Sedan dess har hon inte dykt upp i något officiellt sammanhang.

Det närmaste vi har kommit är den sportlovsbilden från långhelgen i Storlien. Då var drottningen och upplevde den svenska vintern från sin bästa sida tillsammans med kungen, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och barnbarnen Alexander, 3, och Gabriel, 1,5.

Då ska hon visa sig igen

Men vi kommer att få vänta ytterligare en vecka på att få se Silvia i ett offentligt sammanhang igen. Nästa punkt i kungakalendern för Silvia inträffar 19 mars. Då ska hon till Bååtska palatset för att närvara vid Konung Gustaf V:s och Drottning Victorias Frimurarestiftelses utdelningssammankomst.

 

LÄS MER: Första gången prins Daniel visar sig offentligt på 25 dagar