Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Därför har Victoria tagit av sig vigselringen

19 okt, 2020, 17:55 
Kronprinsessan Victoria utan ring ringar
Det är många som undrar varför Victoria har tagit av sig vigselringen. Men det finns en förklaring.
Annons
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!Brand logo
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!

Elva veckor. Så länge sedan är det vi såg Victorias vigselring och förlovningsring gnistra på hennes vänstra ringfinger. Och det är något av ett mysterium eftersom hon flera gånger har talat om hur mycket de betyder: De är ju symbolen för hennes och Daniels kärlek.

Victorias vigselring och förlovningsring

Båda är i platina, och hovet har aldrig uttalat sig om vem som har designat dem. Förlovningsringen har en stor och maffig rundslipad briljant och vigselringen ett band av 25 mindre briljanter runtom hela ringen, vilket gör den till en så kallad eternityring.

Kronprinsessan Victoria förlovningsring vigsdelring
Kärleksringarna i all sin prakt.

Senast kronprinsessan bar dem var när hon höll tal i samband med Stockholm Prides digitala parad den 1 augusti. Men sedan dess: Borta.

Annons
Kronprinsessan Victoria på länsbesök i Västerås utan vigselring
Inga ringar när kronprinsessan var på länsbesök i Västerås i förra veckan.

Det är dock känt att kronprinsessan har haft problem med någon form av eksem eller kontaktallergi. För några år sedan kunde man se att hennes hud var röd och fnasig på vänster ringfinger, just där ringarna skulle ha suttit. De är ju stora och maffiga som sagt och då är det lätt att fukten blir kvar inunder. Inte optimalt nu när alla tvättar händerna så ofta.

Men eftersom vi är mitt i denna pandemi är det sannolikt också en fråga om handhygien för kronprinsessan Victoria. I vården är det ju till exempel inte tillåtet att bära ringar, eftersom de kan bli fäste för virus och bakterier. Dessutom ska naglarna vara korta och omålade – precis som de är på kronprinsessan här.

Annons
Kronprinsessan Victoria utan sina ringar och med omålade naglar.
Klokt tänkt i dessa pandemitider!

Foto: TT.

Annons