Därför hölls Sofias resa hemlig – Hovet avslöjar sanningen

prinsessan sofias jobbstil 2020

Prinsessan Sofia berättade plötsligt på Instagram om sin resa.Nu berättar Hovet varför trippen inte dök upp på kungafamiljens kalender.

Prinsessan Sofia har hållit en hyfsat låg profil under 2020. Hon har haft få kungliga uppdrag och på det Instagram-konto som hon och prins Carl Philip driver gemensamt har det dykt upp tre ynka bilder sedan årsskiftet.

Men i och med det senaste inlägget fick vi reda på att Sofia har gjort mycket nytta i det dolda. Sofia är nämligen i Sydafrika och arbetar med sitt hjärteprojekt Project Playground.

Prinsessan Sofia på resa

“Avslutar en produktiv och fantastisk tid med mina kollegor på @projplayground i Sydafrika. Fick även möjlighet att träffa Western Capes premiärminister Alan Winde för att berätta om Project Playgrounds arbete”, skriver prinsessan Sofia.

Sofia grundade Project Playground 2010 tillsammans med Frida Vesterberg. På organisationens hemsida kan man läsa är att syftet är att “erbjuda en trygg plattform för barn och ungdomar att kunna utvecklas och få verktyg för livet genom bland annat sport, lek och rekreation med fokus på individen och närmiljön”. Sofia är hedersordförande i styrelsen.

Därför hölls den hemlig

Hovet var därmed inte direkt inblandade i resan.

– Det här var en resa som skedde i Project Playgrounds regi, säger Johan Tegel, informationssekreterare på Hovet.

Det är också förklaringen till att resan inte utannonserades på förväg. Resan var nämligen inte med på kungafamiljens officiella kalender.

– Som sagt så skedde resan inom ramen för Project Playgrounds verksamhet. Därför läggs det inte ut på kalendern, säger Johan.