Därför lyser prinsessan Madeleine med sin frånvaro

förklaringen bakom prinsessan madeleines frånvaro

Madeleine går just nu en helt annan väg än resten av kungafamiljen. När de öppnar dörren och bjuder på bilder från sina vardagsliv är Florida-prinsessan mer anonym än någonsin. Men det finns en förklaring!

Coronaviruset och den sociala distanseringen ställer nya krav på våra kungligheter. När de inte kan röra sig ute i samhället, och möta människor öga mot öga, har många av dem valt att dela med sig av privata bilder från sina hemmakontor. Och även avslappnade familjebilder, som visar hur vardagslivet faktiskt ser ut i isoleringen.

Men prinsessan Madeleine sticker ut i mängden. Hon har valt en helt annan väg och är mer anonym än någonsin.

Anledningen bakom Madeleines frånvaro

Svensk Damtidning kungliga expert, Herman Lindqvist, tror att det finns en tanke bakom Madeleines frånvaro.

– Jag tror att hon markerar att hon inte vill vara med längre. Vi får knappt se mer av henne nu, kanske blir det en bild kring kungens födelsedag, säger han. 

 

Bara en bild från Florida

På bara några veckor har prinsessan liv förändrats totalt. Likt många andra småbarnsföräldrar, i Florida, kan hon inte ha barnen på förskola. Dessutom har hon inga möjligheter att ta sig hem till Sverige, eller få besök från sin kära familjemedlemmar och sin efterlängtade storasyster, Victoria.

Under påskhelgen skymtade Madeleine, Chris och barnen förbi i kungafamiljens videohälsning. Vi kunde då se att familjen har bott in sig i sitt nya hus i Miami och att de även har skaffat en hund!

Visade upp hunden Teddy

– Hunden heter Teddy och är en valp, berättade hovets informationschef Margareta Thogren för Svensk Damtidning.

prinsessan madeleine hund

En ynka bild från Florida – men då fick vi se hunden Teddy!

Vad Teddy är för ras förtäljer inte historien men vi gissar på att cockapoo, alltså en korsning mellan en engelsk cocker spaniel och en pudel. Klart är i alla fall att Leonore, Nicolas och Adrienne är otroligt lyckliga över familjens fyrbente vän!

När tiderna är oroliga är det förstås viktigt att hitta på gemensamma saker att glädjas åt. Det är prinsessan Madeleines allra viktigaste uppgift just nu.

Foto: TT