Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför pratar alla om våra svenska prinsessor just nu – och höjer dem till skyarna!

19 jul, 2023, 06:00 

Nu finns det all anledning att vara stolt!

Annons

Att vi hemma i Sverige gillar att hålla oss uppdaterade kring våra fina kungligheter är väntat, men visste du att intresset kring dem är stort även i utlandet?

Och just nu råkar de tre prinsessorna vara en riktigt stor snackis utomlands – det här är varför.

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

Svenska prinsessorna hyllas utomlands

Det är givetvis de underbara sommarbilderna från Öland som cirkulerar i utländsk press, men fokus ligger på en och samma sak. Prinsessan Sofias, prinsessan Madeleines och kronprinsessan Victorias klädsel.

Flera internationella sajter och konton väljer att hylla trions klädval på olika vis, och danska Billed Bladet sätter fingret på vad som gör deras modeval så unika:

Annons

– Lyckligtvis är det möjligt att kopiera kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleines stil, även om man själv inte skulle vara miljonär.

Ja, för se bara själv på kronprinsessan, Sveriges framtida drottning. Hennes klänning kom ju från H&M!

Kungafamiljen poserar utanför Borgholms slottsruin
Vår kungafamilj är så stilig!

Speciella detaljen om prinsessan Estelles klänning

Visserligen var den specialsydd, men att prinsessorna ofta väljer mer prisvärt och svenskt mode är något man uppskattar utomlands. Och det finns en till aspekt som hyllas i Instagram-kontot Royal Fashions Polices kommentarsfältet.

Kungafamiljen hälsar på folk utanför Solliden slott
Victoria bar faktiskt en gammal bröllopsklänning!

Det handlar om att en stor del av kläderna kommer från märken som värnar om miljön. Se bara på prinsessan Sofias klänning från märket byTiMo, som enligt dem själva har ett stort hållbarhetsstänk när de gör sina kläder.

Det gäller även prinsessan Estelles klänning från Designers, Remix. Företaget använder gamla vintage tyger och redan befintliga plagg för att skapa nya, magiska klädesplagg, som det Estelle stal showen i!

Foto: TT

Annons