Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris var som bortblåst under Victoriakonserten – därför såg vi knappt honom

15 jul, 2023, 11:00 
Felicia Plåt
Madeleine och Chris
Under gårdagen var det den årliga Victoriakonserten.

Chris syntes inte till särkilt mycket under Victoriakonserten.

Annons

Gårdagen var en riktigt händelserik dag för den kungliga familjen, speciellt kronprinsessan Victoria. Det var nämligen hennes födelsedag som varje år firas ordentligt på Öland.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Firandet på Öland

Under veckan har det funnits flera aktiviteter runt om på Öland för både boende och besökare att testa på. Allt för att uppmärksamma Victorias födelsedag under fredagen, 14 juli.

Victoriadagen är en väldigt rolig och händelserik dag på Öland. Det började med att Victoria tog emot folkets jubel vid Solliden tillsammans med sina barn och maken Daniel. Därefter begav dem sig av mot Borgholm slott i den kungliga kortegen för att närvara vid den årliga Victoriakonserten.

Förutom kronprinsessan med familjen var även hela klanen på plats. Kungen, drottningen, Carl Philip, Sofia, Madeleine och Chris O´Neill. Det var många som tyckte det var kul att se dem alla samlade igen. Under de senaste åren har nämligen Chris inte kunnat vara med på grund av olika anledningar.

Annons

Tittarnas reaktion under Victoriakonserten

Men i år hade han kunnat ta sig hela vägen från USA för att fira Victoria och sitta bredvid sin fru prinsessan Madeleine igen. Vilket vi tror Madeleine var extra glad över.

Kungafamiljen
Hela klanen var på plats för att fira Victoria.

Victoriakonserten sändes från SVT kl 21 under fredagen i ledning av programledaren Yvette Hermundstad. Det bjöds på massa härlig musik från bland annat Petter, Linnea Henriksson, Lucianoz och tvillingarna Marcus och Martinus - till Estelles förtjusning.

Förutom att se de härliga uppträdena satt svenskarna bänkade i TV sofforna för att även få se småglimtar av vår härliga kungafamilj. Det är som sagt inte ofta vi ser dem alla tillsammans vilket många såg fram emot att få se igen. Under sändningen filmade SVT kungafamiljen flitigt, men det var en detalj som många tittare har reagerat på. Chris syntes knappt i TV-rutan.

Annons

Det tog nästan halva programmet innan vi fick se en skymt av Madeleines make, och det var många som hade sett fram emot att få se Chris på Öland igen. Men man fick vara uppmärksam för att få en skymt av honom under programmet. Men det fanns en enledning till detta.

– Produktionen fokuserar på vår jubilar HKH Kronprinsessan Victoria och på musiken, skriver projektledaren Clara Mannerheim i ett meddelande till Svensk Dam.

Vilket var en väldigt rimlig anledning till att vi inte fick se Chris särkilt mycket. Men det var många fina och glada bilder på Victoria som verkade ha en riktigt rolig kväll. Hurra för den nyblivna 46-åringen!

Annons