Därför saknades prins Oscar vid Guldbron

Därför saknades prins Oscar vid Guldbron

Prins Oscar fanns inte på plats när kronprinsessan Victoria närvarade vid invigningen av Guldbron. Här är förklaringen.
Prinsessan Estelles supersuccé på nya Guldbron!
Slå på ljud

SPrins Oscar är i en ålder då små pojkar växer så det knakar. Varje gång vi får en skymt av honom är det som att stifta bekantskap med en ny liten person.

Senaste gång vi såg honom i ett offentligt sammanhang var under andra halvan av september, då han tillsammans med kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle tog en titt på Märta Måås-utställningen i Rikssalen på slottet.

Prins Oscar var inte med kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle fick klara sig utan prins Oscar.

Vi hade såklart hoppats på att få se Oscar igen när Guldbron invigdes i Stockholm. Men tji fick vi.

När kungafamiljen dök upp vid Slussen för att representera kronan kom de i tre uppsättningar: kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Och det räckte såklart gott och väl! Det kunde man se på kommentarerna på kungahusets Instagram.

”Fint att se tre generationer Bernadotte inviga guldbron tillsammans!” skriver en användare.

”Så underbart att Prinsessan Estelle var med och så fantastiskt att se med vilken kärleksfull och trygg hand kronprinsessan leder henne i det officiella. Wow! Imponerad är bara förnamnet. Imponerad utav denna fantastiska lilla tjej och hennes mamma. Redan nu två framtida drottningar på alla sätt och vis” skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Nya bilderna på Estelle väcker reaktioner

Här är förklaringen

Men varför var då inte Oscar på plats? Tja, man kan säga att det gick i linje med traditionen. I oktober 1935, när den så kallade Klöverblads-slussen invigdes, då var det kungens farfarsfar Gustaf V som klippte bandet, uppbackad av sin son kronprinsen (kungens farfar) och sonson (kungens pappa arvprins Gustaf Adolf).

– Och i dag, 85 år och tio dagar senare, står jag här i sällskap av min dotter, kronprinsessan och lilla prinsessan Estelle, sa kungen med ett leende och en snabb gest bort mot Victoria.

Man kan också se det som att trion som dök upp vid Guldbron representerade tronföljden. För den går ju just så: kungen, Victoria och Estelle.

LÄS OCKSÅ: Kungens miss inför alla – stora förvirringen vid Guldbron