Därför saknas prins Oscar på bilderna

Därför saknas prins Oscar på bilderna

Prins Oscar var inte med på kronprinsessan Victorias senaste bilder. Här är förklaringen.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?
Slå på ljud

Prins Oscar fick inte följa med när kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle hörde historiens vingslag ute på slottsgården.

Den fyraårige lille prinsen saknades på bilderna som dök upp på kungahusets officiella Instagram-konto i helgen. Det var då Estelle fick sig en viktig lektion om familjehistorien.

"Tidigare i veckan fick Prinsessan Estelle bekanta sig med sin morfars farfars morfars farfars farfars farmors morfars farmors syster, Kristina Gyllenstierna. Kristina Gyllenstierna, som var Gustav Eriksson Vasas moster och gift med Sten Sture d.y., ledde kampen mot danskarna efter kung Kristians invasion. Hon står i dag staty på Kungliga slottets yttre borggård", kunde man läsa i bildtexten.

Därför är prins Oscar inte med

Prins Oscar.

Prins Oscar var inte med under historielektionen.

Men varför var då inte Oscar med? Jo, troligen för att Victoria lägger ett extra fokus på att Estelle, som blivande regent, ska ta del av familjehistorien.

Det har vi sett bevis på tidigare. För Victoria är det väldigt viktigt att Estelle blir varse om den historiska tyngden i uppdraget hon en dag ska ta över från sin mamma.

Under 2019 tog Victoria med Estelle till Skattkammaren, Bernadottebiblioteket och Kungliga Husgerådskammaren för att få en inblick kring monarkins historia. Först ut var Skattkammaren, där Estelle fick se sin egen drottningkrona från 1854 och kikade på dopfunten som användes vid hennes eget dop.

Därefter blev det Kungliga Husgerådskammaren, för en titt på de kungliga slottens möbler, prydnadsföremål, mattor, gardiner och tapeter.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofia sågas för sitt köp

Så förbereds prinsessan Estelle

När det var dags för Bernadottebiblioteket följde även morfar, kung Carl Gustaf, med på studiebesöket. Han visade upp den ovärderliga familjesamlingen för Estelle: över hundratusen böcker som tillhört ätten Bernadottes kungar och drottningar.

Estelle har också fått följa med sina föräldrar på flera officiella uppdrag – allt för att hon ska vara förberedd på ett liv som kunglighet. Redan som tvååring fick hon besöka sitt egna hertiginnedöme Östergötland 2014 och inviga stigen Estelles Sagostig som hon fått namngiven efter sig i samband med dopet.

Oscar har inte fått riktigt samma inskolning som sin syster. Vilket kanske är skönt att slippa, för en busig fyraåring med mycket spring i benen!

LÄS OCKSÅ: Kungens ilska mot TV4: "Det är förfärligt"