Därför saknas prinsessan Sofia – tystnaden som förvånar

Prinsessan Sofia

Karin Törnblom/TT
Prinsessan Sofia har inte synts till på länge. Här är förklaringen till detta.

Prinsessan Sofia har en väldigt händelserik vår. Det var i april som hon och prins Carl Philip fick åka in till Danderyds sjukhus tidigt en fredagsmorgon för att välkomna sitt tredje barn, prins Julian.

Men plikttrogna Sofia fortsatte med sina kungliga uppdrag, trots att hon var nyförlöst. Den 22 april, bara några veckor efter att Julian hade kommit till världen, deltog hon i en träff med Barnombudsmannen, jämte svärmor drottning Silvia.

Stora gåtan kring prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia

Vi saknar dig, Sofia!

Karin Törnblom/TT

Sedan dess har Sofia tagit ett steg tillbaka.

– Prinsessan Sofia har tre små barn, och den yngsta är bara två månader gammal. Så hon tillbringar så mycket tid hon kan hemma med barnen, men hon har även uppdrag som hon sköter parallellt, har hovets informationschef Margareta Thorgren förklarat för Svensk Dam.

Men det är inte bara på uppdragsfronten som det ser lite ut glest ut för Sofias del. Samma tomma blad som vi hittar i hennes kalender, samma brist på nya bilder råder på Instagram-kontot som hon och Carl Philip delar.

Där har vi inte sett en ny bild på hela fem veckor. Senaste gången vi hörde från Sofia var när prins Alexander fyllde fem och hans föräldrar högtidlighöll detta med en grattis-bild. Sedan dess har det varit tyst från Sofia. Inte ens när hennes svärfar, kung Carl Gustaf, fyllde 75 bröt Sofia sin Instagram-tystnad för att gratulera honom.

Hovets förklaring till frånvaron

Men det mesta tyder på att Sofia helt enkelt vill fokusera på Julian under hans första tid på planeten. Hovet har också förklarat att mötet med Barnombudsmannen var något av ett undantag.

– Det här mötet rörde ett ämne som prinsessan också är mycket engagerad och därför deltog hon tillsammans med drottningen, har Margareta Thorgren sagt.

– Prinsessan kommer att vara hemma med sitt nyfödda barn nu och under en tid framåt.

LÄS MER: Den hemlige mannen som gav prins Julian hans namn

LÄS MER: Hovet: De dramatiska timmarna när prinsessan Sofia födde sin son

LÄS MER: Ryktet om prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine