Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför ser vi aldrig Victoria och Daniel kyssa varandra – skarpa uppmaningen: "Bryt mot oskrivna regeln"

24 jul, 2021, 06:00 
AvFredrik Jönsson
Därför kysser Victoria och Daniel inte varandra offentligt

Victoria och Daniel kysser sällan varandra offentligt. Relationsexperten Eva Rusz hade gärna sett att kronprinsessparet bröt mot de oskrivna reglerna. - Det hade varit ett friskhetstecken, säger hon.

Annons
Här anländer kungafamiljen till Carolas konsert på SollidenBrand logo
Här anländer kungafamiljen till Carolas konsert på Solliden

De flesta människor kan kyssa sin partner öppet utan att det skapar åsikter och tidningsrubriker. Men så är det inte för kungligheter, varken i Sverige eller i andra länder. Det är därför som vi sällan ser kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 47, visa sin kärlek öppet – i form av en kyss.

Därför kysser inte Victoria och Daniel varandra offentligt

– De har klätt sig i kulturella roller, att man ska vara på ett visst sätt. Det betyder inte att de inte gör det när kameran inte är på. Men i deras situation ska de leva upp till en viss roll, säger relationsexperten Eva Rusz till Svensk Damtidning.

Men att inte riktigt kunna omfamna sin partner, när man vill och hur man vill kan förstås bli negativt i längden.

– Man kan inte vara sig själv till hundra procent. Om man hindras från att göra något man är van vid kan det göra att man blir frustrerad, man blir stressad. Att man inte får vara sitt rätta jag. Victoria är van. Sen samtidigt tänker jag att Victoria och Daniel hade en lång period då av dejtande, innan de gifte sig, och det gör att Daniel fick tid att förstå hur det svenska kungahusets protokoll fungerar, säger Eva Rusz.

Under kronprinsessparets bröllop, år 2010, bjöd de förstås på flera kyssar – men annars ser vi de nästan aldrig.

Hon förklarar vidare att det är viktigt att kroppsspråket visar det man känner. Det är till exempel jättebra om man vågar kyssa sin partner framför barnen. Ett par som inte klarade av att följa kungahusets protokoll var prins Harry och hertighinnan Meghan i Storbritannien. De valde att lämna kungahuset för gott.

Annons

Uppmaningen – bryt mot de oskrivna reglerna!

– Victoria har växt upp med det. Men Meghan kunde inte tolerera det, och jag kan förstå henne.

Eva Rusz tycker att det skulle vara spännande om Victoria och Daniel bröt mot de oskrivna reglerna.

– Kungahusens protokoll är inget man pratar om, det är något man härmar. Det vore intressant om de bröt mot de oskrivna reglerna och verkligen kysste varandra. Det skulle liva upp för människor, även de som är emot monarkin. ”Titta, de kan göra som vi”. Det hade varit ett friskhetstecken.

Foto: TT

Annons