Därför skippade Kate Meghans babyshower

Kate Middleton och Meghan Markle

Alla var där – utom Kate. Vad vi talar om? Hertiginnan Meghans flotta babyshower förstås! Vi vet varför Kate valde bort att resa till New York för att fira sin svägerska.

Man hade planerat i månader: bokat lokal, flugit dit alla gäster, beställt mat, dryck och presenter. Och i förra veckan var det så äntligen dags för årets hemligaste (och kanske lyxigaste) privata party – hertiginnan Meghans babyshower.

Prislappen ska, enligt uppgift, ha landat på 200 000 dollar. Alltså 1,8 miljoner svenska kronor. Enligt magasinet Vanity Fair var det tennisstjärnan Serena Williams som hade organiserat det hela – inklusive privatjet för Meghan till och från England samt den allra flottaste och största sviten på lyxhotellet The Mark på Manhattan.

Under besöket i New York City hann Meghan även med att handla godsaker i SoHo, på Ladurée, shoppa babykläder hos Bonpoint, besöka The Met Breuer museum samt äta en långlunch på Surrey Hotel.

De deltog i Meghans babyshower

Själva babyshowern var, förstås, en överraskning arrangerad av vännerna. Men Meghan var väl införstådd med allt som var i görningen. Att ha en babyshower är ju en amerikansk tradition, inte en brittisk, och enligt Vanity Fair är det hela en markering för Meghan. Hon vill visa att hon inte gett upp hela sitt gamla liv, bara för att hon nu är brittisk hertiginna.

– Som amerikan var hon väldigt glad att få en babyshower fixad till sig. Jag tror att hon skulle ha känt att hon saknade en om hon inte hade någon, säger en källa till magasinet.

Källan fortsätter:

– Det har varit så kul för henne, hon är med sina äldsta vänner i staden som hon älskar!

Bland gästerna fanns (förutom Serena Williams som tydligen stod för hela notan!) bland andra Meghans bästisar Misha Nonoo samt Jessica Mulroney, som ju också är Meghans stylist. Hon flög till New York från LA tidigare samma vecka. Även Amal Clooney var på plats.

Kate och Meghan

Kate och Meghan. Hertiginnor – och svägerskor.

Därför saknades Kate

Så, vad gjorde man då på själva babyshowern? Förutom att bara mysa, och umgås, fick sällskapet lära sig att arrangera blommor. Dessutom hade man organiserat en läcker dessertprovning, övervakad av hotellets restaurangkock, Jean-Georges Vongerichten.

Men (ja, det finns ett sådant!), en viktig gäst saknades på babyshowern. Svägerskan Kate! Hertiginnan Catherine fullständigt lyste med sin frånvaro. Vilket givetvis resulterade i att alla som tror att svägerskorna har en fejd, och är osams, fick vatten på sin kvarn. Det gjorde knappast saken bättre att Kate skippade babyshowern på grund av ett privat evenemang – inte ett arbetsmässigt sådant. Kate var med familjen och åkte skidor, rapporterar Hello Magazine. 

Men lugn, enligt Cosmopolitan ska det hela faktiskt ha en helt naturlig förklaring. Enligt uppgift ska Meghan nämligen ha ännu en babyshower. Hemma i England. Då ska Kate vara med, liksom Meghans mamma.

Kate och Meghan

Kate och Meghan – väninnor eller rivaler?

Läs mer:

Meghans hemliga babyshower i New York

Världstjärnan Beyoncés oväntade video med Meghan

Historien bakom Meghans perfekta manikyr – och här klickar du hem hennes favoritlack

5 kungliga beautyregler Meghan har brutit

Foto: TT