Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför ställer Sofia in kungliga uppdraget

08 nov, 2018, 14:00 
Ellen Myrgård Lindén
I eftermiddag skulle Sofia ha medverkat vid ett möte på Sophiahemmet. Men prinsessan ställer nu in i sista sekund.
Annons

Att prinsessan Sofia ställer in kungliga uppdrag hör inte till vanligheterna. Men idag tvingas hon tyvärr avstå ett möte med ledamöter i Sophiahemmets styrelse. Anledning till avhoppet handlar om att prinsessan är förkyld, berättar hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm. Sofia skulle ha anlänt till Sophiahemmet, som ligger i centrala Stockholm, under eftermiddagen men istället stannar hon alltså kvar hemma på Villa Solbacken. Prinsparet har ju numera två små pojkar och alla föräldrar som har barn i förskoleålder vet ju att förkylningarna avlöser varandra under hösten. Och kanske har förskolebacillerna spridit sig till Sofia?

Jobbade i veckan

Under gårdagen var hon dock fortfarande frisk. Då deltog Sofia nämligen i ett frukostsamtal om kvinnligt entreprenörskap och jämställdhet tillsammans med bland andra Melinda Gates, från Bill & Melinda Gates Foundation, statsrådet Alice Bah Kuhnke och politikern Sofia Arkelsten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessfamiljen i Florida har också varit förkylda i höst. I början av oktober stod Madeleine som värdinna för Childhoods stora välgörenhetsgala i New York. Men det var osäkert om hon skulle kunna åka eftersom både Leonore, Nicolas och Adrienne låg nedbäddade med feber och förkylning. Drottningen bestämde sig därför för att åka dit och hjälpa Madeleine men lyckligtvis piggade barnen på sig vilket ledde till att både mor och dotter fanns på plats under galan.

Nästa vecka är det inkommande statsbesök från Italien och då är det tänkt att hela kungafamiljen ska vara med vid den stora galamiddagen på slottet. Vi hoppas såklart att prinsessan Sofia kryar på sig tills dess.

Foto: TT

Annons