Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Därför stoppades Noppe Lewenhaupt från Let's Dance – anledningen bakom

29 mar, 2023, 06:00 

Svensk Damtidning kunde avslöja att Noppe Lewenhaupt var i samtal med produktionen om att delta i Let's Dance. Detta är varför han stoppades.

Annons

Ett av våra mest populära program Let's Dance hade kunnat få lite kunglig glans. Nästan i alla fall. Svensk Damtidning kan avslöja att Noppe Lewenhaupt, kungens bästa vän, hade planer att delta i dansprogrammet.

Men efter samtal med produktionen blev det inte av. Det här är varför.

Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!Brand logo
Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!

Därför stoppades Noppe Lewenhaupt från Let's Dance

Tony Irving, som är nästintill synonym med Let's Dance, avslöjade Noppes planerade medverkan för Svensk Damtidning.

– Vi skulle ha haft Noppe Lewenhaupt i programmet, men inte kungligheter, bekräftar Tony Irving.

Detta gällde säsongen 2012, men vi såg ju inte den numer framlidne Noppe i danstävlingen. Tony Irving berättar anledningen bakom det hela:

– Noppe diskuterade att vara med men sa nej då kanalen bokade Camilla Henemark, och vi alla tyckte att det skulle vara respektlöst och smaklöst att sätta honom i denna situation, så det blev aldrig aktuellt, säger han till Svensk Damtidning.

Kung Carl Gustaf och Noppe Lewenhaupt
Kungen och Noppe var goda vänner.

Camilla Henemarks ord om kungaskandalen

Camilla Henemark har en kontroversiell relation till kungahuset, och inte minst kungen. Det hela uppdagades 2010 när boken Den motvillige monarken släpptes och fick enorm medial uppmärksamhet.

Annons

Den presenterade tidigare okända detaljer om kungens privatliv, och blev startskottet till en rejäl skandal.

– Jag har, utifrån de rubriker jag har sett, förstått vad den ska handla om, och sådana rubriker är inte jättetrevliga att se, sa kungen när han kommenterade boken.

– Det här är saker som ligger långt tillbaka i tiden, så vi väljer att vända blad och se framåt istället, sade kungen.

Camilla Henemark har också kommenterat boken, och vad som sades om henne där.

– Ingen ifrågasatte om mitt privatliv. Alla pratade bara ”åh stackars kungen, stackars kungafamiljen”. Jag har också ett liv och jag är nedsmutsad som en äktenskapsförbryterska och kommer alltid ha det med mig för evigt. Ingen bryr sig, sa Camilla Henemark i fjol i en P3-dokumentär.

Camilla Henemark och Tobias Karlsson i Let's Dance
Det blev Camilla istället för Noppe.

Foto: TT

Annons