Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Därför stoppar hovet nya bilderna på prinsessan Sofia

05 dec, 2023, 19:00 

Det här är varför bilderna på prinsessan Sofia inte kommer släppas till allmänheten.

Annons

Nu börjar vi närma oss årets stora kungliga happening: Nobel! Men det betyder inte att kungligheterna ligger på latsidan för att förbereda sig inför de hektiska dagarna. Kalendern är fullspäckad hela veckan!

Nästan hela kungafamiljen kickstartade jobbveckan ihop under måndagen – men några härliga bilder har vi inte fått se...

Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!Brand logo
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!

Bilderna på prinsessan Sofia som stoppades av hovet

Ja, alla förutom kronprinsessan Victoria samlades på slottet under måndagen för ett företräde med Nobelstiftelsen, och en presentation av årets nobelpristagare.

Nu görs alltså de sista förberedelserna, inför den stora dagen på söndag då det är dags för Nobelbanketten. Innan banketten närvarar kungafamiljen vid själva prisutdelningen, och redan dagen efter bjuder kungen in till sin traditionsenliga middag på slottet.

Annons

Men varför fick vi inte se några bilder från mötet på slottet? Jo, det är faktiskt ganska rimligt.

– Hovet hänvisar ofta till kungliga uppdrag som inte bjuder in till fotografering och det här är ett sådant tillfälle. Kungligheterna verkar – utan att synas, förklarar Svensk Damtidnings mångårige medarbetare Ellen Myrgård Lindén.

På hovets hemsida finns det bara en bild från mötet, men där skymtas bara Sofias bakhuvud. Den bilden fotades dessutom av hovet själva, det bjöds alltså inte in något stort pressuppbåd – men vem vet, kanske kommer det en bild när vi minst anar det!

Prinsessan Sofias stora beslut – snart vet vi

Mycket av det Sofia och gänget gör får ju allmänheten ta del av, men det sker en hel del arbete bakom stängda dörrar – utan pressen. Och det är här som det mesta av deras jobb sker. Att vara kunglig är ju så mycket mer än att gå på tjusiga banketter, även om det såklart är trist att vi inte får se dem.

Men man behöver inte hänga läpp. Snart får vi äntligen se Victoria, Sofia och Silvia i sina vackra kreationer, med tiarorna på och på sitt bästa humör. Svensk Damtidning rapporterar givetvis om allt kring nobel, så häng med här så missar du ingenting om festernas fest.

Prinsessan Sofia på Nobelbanketten 2022
Snart får vi se vad Sofia valt för klänning!

Foto: TT

Annons