Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför syns inte Chris vid Madeleines sida – bekräftar misstankarna: ”Svårt att förstå”

12 feb, 2024, 20:13 
Chris O'Neill berättar själv om beslutet.
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

När prinsessan Madeleine föll för Chris O'Neill, gjorde hon det i en affärsman som var ganska ointresserad av det kungliga livet.

Det var också därför som han i anslutning till bröllopet 2013 som han tackade nej till prinstiteln. Öppenhjärtligt förklarade Chris att han kom från en helt annan bakgrund och att ett liv som kunglig inte var speciellt lockande.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, sa Chris i en uppmärksammad intervju med King Magazine.

Annons
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine.Karin Törnblom/TT

Chris O'Neill: ”Svårt att förstå”

Chris har stått fast vid sitt beslut. Det är också därför som han sällan syns till i det kungliga rampljuset, duckar kungliga högtider med jämna mellanrum och ofta låter Madeleine dyka upp ensam vid diverse tillställningar.

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle.

Annons

– Vad ska jag då göra? De här kunderna har inte framförhållning på en månad, det kan handla om att jag får vara tacksam för att jag får en liten lucka i deras schema kommande dagarna, har Chris O'Neill sagt till Expressen.

”Kan jag ångra”

Under åren har vissa uppfattat Chris O'Neill som svår, och i vissa fall har han till och med beskrivits som en ”bad boy”, men enligt Madeleines make beror det på att folk inte känner honom, att de har förutfattade meningar som inte stämmer överens med verkligheten.

Annons

Däremot hade Chris, om han träffat Madeleine idag, agerat annorlunda i början och kanske bjudit lite på sig själv.

– Det jag dock kan ångra är att jag har varit så privat från början. Jag skulle ha varit mer öppen, men samtidigt har jag inte samma officiella roll som Madeleine. Det är inte min roll att förklara mig.

Chris O'Neill
Chris O'Neill är en privat herre.Claudio Bresciani / TT

Foto: TT

Annons