Därför syns Sofia mer än någonsin – efter tystnaden

När plikten kallar, då kommer prinsessan Sofia. Även om Sofias och Carl Philips roller kommer bli friare med tiden kommer de att fortsätta stötta kungaparet och kronprinsessparet när det behövs. Efter en tids tystnad är nu Sofia tillbaka!

Prinsessan Sofia syntes inte till på några veckor och många undrade vad det berodde på. När kungens beslut gällande de kungliga titlarna blev officiellt blev det ännu fler frågetecken. Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia talade plötsligt om en friare roll, där framtiden för paret plötsligt såg annorlunda ut.

Sofia arbetar mycket med Project Playground

Sofia jobbar alltid på i det dolda, ofta med sin älskade organisation Project Playground på olika sätt. Men det ekade lite väl tomt i den kungliga kalendern ett tag. Men nu är Sofia tillbaka, och det med råge! Hon har synts till mer än vanligt den sista tiden. Det finns säkert flera anledningar, men det kan säkert spela in att hon vill visa att hon fortfarande står redo när de kungliga plikterna kallar.

Prinsessan Sofia Rädda Barnen

Prinsessan Sofia hälsas välkommen av Helena Thybell när hon anlände till Rädda Barnens 100-års jubileum.

Förutom det så har de officiella uppdragen speglat hennes starka engagemang gällande både näthat och barns välmående. Några av alla uppdrag hon deltagit i det senaste är en representationsmiddag på slottet med resten av kungafamiljen, deltagit i Rädda Barnens 100:års jubileum, närvarat vid galan Årets Nätängel, varit med vid ett rundabordsmöte på slottet och imorgon vankas det 20:års firande av Childhood.

När kungafamiljen kallar, då kan man räkna med prinsessan Sofia. Hon sviker inte sitt kungliga uppdrag, och hon ser gärna till att boka in så mycket som det bara går om hennes hjärtefrågor berörs.

Foto: TT