Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför trivs inte Chris O’Neill i Sverige – sjuan står tom

11 jan, 2021, 11:00 
Prinsessan Madeleine Chris O’Neill
Den nya sjurummaren i Stockholm har startat rykten om en flytt. Det är bara det att Chris O’Neill inte vill bo i Sverige.
Annons
Prinsessan Madeleine om fem månaders karantän med familjen: Vi fick knappt gå utBrand logo
Prinsessan Madeleine om fem månaders karantän med familjen: Vi fick knappt gå ut

Prinsessan Madeleine, 38, och Chris O’Neill, 46, har varit gifta i sju år och fått tre barn. Och under den tiden har de hunnit med att bo i Stockholm, London, New York och Miami.

Deras Stockholmsbostad ligger i Kungliga Hovstallet och var en gång hovstallmästarens gamla paradvåning. Häromåret slogs den ursprungliga femman ihop med den mindre grannlägenheten, enligt hovet av säkerhets- och logistikskäl, och blev till en sjurummare.

Madeleine och Chris betalar en hög månadshyra, men våningen står för det mesta tom. Familjen bor ju permanent i Miami, där de köpte ett 600 kvadratmeter stort hus i slutet av 2019. Och just nu hindrar pandemin dem från att resa till Sverige överhuvudtaget.

Men faktum är att Chris O’Neill nöjer sig med att gästspela i Stockholm i kortare perioder. Att bo här permanent – nej, det är inte riktigt hans cup of tea.

Chris O’Neill 7-Eleven Stockholm
När Chris O’Neill är i Stockholm händer det att man ser honom i hemmakvarteret, som här utanför den 7-Eleven-butik som ligger granne med Hovstallet på Östermalm.

En anledning till att han inte trivs så bra i Sverige handlar sannolikt om hans kosmopolitiska, för att inte säga rotlösa, uppväxt. Chris har en tysk mamma, en amerikansk pappa och bodde som liten i London, där han gick på internat, innan han skickades till Schweiz och började på internatskola där.

Annons

I den numera klassiska Chris-intervjun i magasinet King fick Chris frågan ”Skulle du säga att du saknar ett egentligt hem?” och svarade:

– Ja, det skulle jag. I allra högsta grad. Jag är uppvuxen i London med två föräldrar som båda var från andra länder, och har därför aldrig betraktat mig själv som britt. Jag känner mig heller inte som en amerikan, och inte heller som en tysk. Jag håller på England i fotbolls-VM, dock, och det är förstås det viktigaste. Men nej, jag har ingen tydlig identitet i termer av nationalitet, och det är förstås … konstigt.

Chris O’Neill vill inte bo i Stockholm

Chris O’Neill i Stockholm
Chris O’Neill i Stockholmsvimlet.

En annan anledning till att han dissar Stockholm är att han sedan barnsben är van vid riktigt stora metropoler, som London, Miami och New York. Och då är Stockholm lite av en ankdamm i jämförelse. De perioder som Chris har bott här har man ofta kunnat se honom i kvarteren runt Hovstallet på Östermalm i Stockholm, han har helt enkelt rört sig i en väldigt liten radie och inte alls varit bekväm med att bli igenkänd överallt.

Eller som Chris sa i intervjun i King:

– Jag kan tycka att det är obekvämt om jag springer in i en butik för att köpa en burk cola iklädd mysbyxor och någon börjar filma mig.

Foto: TT.

Annons