Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines nya barnvagn: ”Inget lyxköp”

17 dec, 2020, 08:00 
Prinsessan Madeleine vagn UPPAbaby Cruz
Vad köper en prinsessa för vagn till sitt barn? Ja, inget vrålåk! Själv kör Madeleine Cadillac – men Adriennes vagn är hyfsat vanlig.
Annons
Madeleines alla frisyrer & hårfärger genom åren!Brand logo
Madeleines alla frisyrer & hårfärger genom åren!

Två barn och en kanin. Det är en vällastad sittvagn som Chris O’Neill kommer rullande med på de nya bilderna från Miami, Florida.

Prins Nicolas, 5, åker på ståbrädan och prinsessan Adrienne, 2, sitter nöjt i vagnen med sitt välkramade rosa gosedjur som går under det svengelska namnet ’The Kaninen’.

Chris O’Neill Prinsessan Madeleine Adrienne Prins Nicolas Prinsessan Leonore barnvagn sittvagn vagn UPPAbaby Cruz Miami Florida
Chris O’Neill rattar hela ekipaget med enhandsfattning.

Men själva vagnen då? Vad köper en prinsessa till sitt barn?

Ja, prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har valt en vagn av märket UPPAbaby och modellen heter Cruz. Det är en sittvagn med enhandsfällning som i reklamen beskrivs som ”strömlinjeformad, liten och smidig”. På bilderna ser man också hur Madeleine och Chris fäller ihop sin vagn och stuvar in den i bakluckan på sin gigantiska SUV – en Cadillac Escalade – på tre sekunder blankt.

Annons
Chris O’Neill Prinsessan Madeleine barnvagn sittvagn vagn UPPAbaby Cruz Miami Florida SUV Cadillac Escalade
Det tog inte många sekunder för Chris att packa in prinsessan Adriennes vagn i familjens Cadillac-SUV.

Deras sittvagn – som ser ut att vara ljusgrå – beskrivs också som ett smart val eftersom den går att uppdatera vartefter barnet växer, och därför går att använda under en längre tid. Och om Madeleine och Chris har den uppdaterade versionen som heter Cruz V2 så har prinsessan Adriennes sittvagn även sufflett med solskyddsfaktor SPF 50+, och det kan ju behövas i det ständigt soliga Florida.

Prinsessan Madeleine – det väljer hon till barnen

Prinsessan Adrienne i en UPPAbaby Cruz med solsufflett.
Prinsessan Adrienne i sin UPPAbaby Cruz med solsufflett.

Och priset? Är lyxfaktorn hög? Svar: Nja, man kan knappast kalla detta för ett lyxköp. Vagnen uppges kosta mellan 6 000 och 7 000 kronor, vilket i barnvagnssammanhang är mellanklass: Det finns barnvagnar som är betydligt dyrare än så. Däremot har prinsessan Madeleine i alla fall tidigare varit känd för sina dubbla barnvagnar, det vill säga en uppsättning hemma i Sverige och en likadan i USA.

Foto: TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna.

Annons