Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Därför vägrar Chris O'Neill lära sig att prata svenska

Därför vägrar Chris O'Neill lära sig att prata svenska

Chris O'Neill har aldrig sett ut att trivas i rollen som offentlig person i Sverige.
Det är antagligen därför som Chris O ́Neill inte brytt sig det minsta om att lära sig prata svenska.
Lyssna! Chris O'Neill avslöjar Adriennes hemliga smeknamn
0:16

Efter reklamen: Lyssna! Chris O'Neill avslöjar Adriennes hemliga smeknamn

(0:16)

Slå på ljud

När prinsessan Madeleine, 39, och Chris O Neill, 47, träffades sa det bara “tihi”. Det var åtminstone med dem orden Madde presenterade sin fästman i den berömda förlovningsvideo kungahuset släppte i oktober 2012.

Men att ens behöva göra en förlovningsvideo som hela svenska folket såg var inget Chris uppskattade. Han ogillade helt enkelt att vara en offentlig person, avskydde när folk glodde eller fotograferade honom när han var ute och gick på stan under åren han och familjen bodde i Stockholm.

Av den orsaken tackade han också på ett tidigt stadie nej till kungens erbjudande om en prinstitel. Chris ville bara vara sig själv, affärsmannen Chris O Neill.

Lämnade Sverige

Under parets första år i Sverige, och fram till efter bröllopet 2013, var Chris ändå med Madeleine på offentliga uppdrag som kungamiddagar och Nobelfester. Men när de sedan fick äldsta dottern Leonore, 8, tyckte han det var väldigt skönt att få flytta med familjen, först till London och sedan till Florida, och kunna vara en vanlig person igen.

Chris O'Neill har aldrig trivts med kändislivet i Sverige.

IBL

Emellanåt fortsatte Madeleine att komma till kungliga tillställningar på egen hand och maken Chris kunde skylla på sina affärsåtaganden.

– Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle, har sagt i Expressen.

Under tiden de bott utomlands har familjen utökats med prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 4. Makarna var noga med att påpeka att de tog alla beslut, även om var de skulle bo, gemensamt.

Madeleines ord om Chris: ”Bra team”

I en tv-intervju med Skavlan 2015 sa Madde om maken:

– Han får mig att känna mig trygg. Vi är ett bra team.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i Skavlan tillsammans med Jamie Oliver, Fredrik Skavlan och Adele.

DDAA/ZOB

I samma intervju pratade också Chris om den lilla svenska han kunde. Han sa ”God jul” och ”kaninen”. Kaninen hade han lärt sig eftersom dottern Leonores älsklingsgossedjur hette just Kaninen, men mycket längre än till ytterligare namn på djur som barnen lärt honom sträckte sig inte Chris språkkunskaper i svenska enligt egen utsago.

Säkerligen har han sedan dess snappat upp många fler svenska ord, men Chris har aldrig lagt någon energi på att lära sig prata svenska flytande. Inte så konstigt med tanke på att han vantrivs så i den offentliga roll han tvingas in i varje gång han besöker Sverige med familjen.

LÄS MER: Chris O'Neill borta från bilden – sanningen bakom

LÄS MER: Kungens hårda markering mot Chris O'Neill – får inte vara med