Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Därför ville Aris flickvän inte träffa barnen – egentligen

16 feb, 2021, 16:00 
Ebba Rysst Heilmann, Ari Ben och Maud Angelica Behn
Ebba Rysst Heilmann var tillsammans med Ari Behn i över tre år. Tanken på att träffa pojkvännens barn, som han hade med prinsessan Märtha Louise, skrämde henne.
Annons
Hör hela Ari Behns dotters gripande farvälBrand logo
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl

Mer än ett år har gått sedan författaren Ari Behn tog sitt liv. Bakom sig lämnade han sina tre döttrar och flickvännen Ebba Rysst Heilmann, 36.

Ebba har valt att hålla en låg profil både innan och efter Aris död, tills nu. I podcasten "Ari" släppt av NRK berättar hon i detalj om relationen, både ljuset och mörkret.

Ari Behn och Ebba Rysst Heilmann blev blixtkära

2016 meddelade Ari Behn och prinsessan Märtha Louise att de skulle gå skilda vägar efter 14 år som gifta.

– Vi har, som så många andra, vuxit ifrån varandra. Vi har prövat allt under en lång tid, sa Märtha Louise då i ett pressmeddelande.

Samma år hör Ari plötsligt av sig till Ebba. De hade känt varandra som barn men inte haft kontakt i vuxen ålder. Efter att de träffats första gången inledde de en relation.

- Det hände väldigt snabbt. Att båda fick en känsla av att vi måste vara mer tillsammans. Han förstod mig och jag förstod honom också, men vi sa ingenting. Det sa man inte, berättar Ebba i podcasten.

Annons

Aris flickvän ville inte träffa barnen

Relationen utvecklades mycket riktigt snabbt. Först bodde Ebba och Ari på ett hotellrum, sedan ville Ari att Ebba skulle flytta in i det då nyinköpta huset i Lommedalen.

Ebba var dock tveksam. Hon ville inte att Aris döttrar skulle hamna i kläm.

– Ari var ju väldigt på att jag skulle flytta in där väldigt snabbt, men jag var ju lite mer tillbakahållen, säger Ebba i podcasten.

– Det var ju första hösten.

Ebba beskriver hur hon därför blev kvar i Oslo den första tiden när Ari hade barnen.

Ebba Rysst Heilmann och Ari Behn
Ebba och Ari blev blixtkära!

Ari och Ebba hade varit tillsammans i över tre år när författaren tog sitt liv december 2019. Ari hade då lidit av psykisk ohälsa en längre period och även av fysiska smärtor.

Ebba minns honom med värme.

"Du galna, vackraste, starkaste, komplexa människa. Jag är alltid hos dig, min älskade Ari", skrev hon på Instagram några dagar efter Aris död.

Foto: TT

Annons