Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

De fick sina hjärtan krossade framför en hel värld - allt om de kungliga skilsmässorna

28 jan, 2018, 10:44 
Agneta Nisbeth
Att skiljas behöver inte längre likställas med katastrof inom kungliga kretsar. Här är kungliga skilsmässor vi aldrig glömmer!
Annons

Av: Agneta Nisbeth Foto: IBL, Stella Pictures

Förr i världen var bara ordet skilsmässa något man skydde som pesten i kungahusen, men mycket har hänt på den fronten. I dag hittar vi flera skilda kungligheter och ingen av dem har egentligen hamnat ute i kylan. Här är de kungliga skilsmässorna vi minns!

Maken skaffade barn med älskarinnan

Prinsessan Anne har både varit skild och omgift.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Första äktenskapet med Mark Phillips slutade illa, även om de fick två barn tillsammans, sonen Peter och dottern Zara. Men så skaffade Mark ett barn med sin älskarinna 1985, sådant kan få vem som helst att ta ut skilsmässa!

Annons

Mötte Tim före skilsmässan

Sedan gifte sig prinsessan Anne om sig med Timothy Laurence som hon lärde känna innan skils mässan från Phillips var ett faktum 1992. Tim och Anne gifte sig i alla fall den 12 december samma år.

Slutade med våldsam död

Den kanske mest uppmärksammade kungliga skilsmässan i modern tid inträffade när prins Charles och prinsessan Diana skilde sig, formellt i augusti 1996, men de hade levt åtskilda i många år innan dess. Camilla Parker Bowles var en av anledningarna till att äktenskapet mellan Diana och prinsen slutade illa. Diana omkom som bekant i en bilolycka 31 augusti 1997.

Annons

Gifte sig med älskarinnan

Hertiginnan Camilla, prins Charles nuvarande hustru, var tidigare hans älskarinna. Camilla har varit gift med kavalleriofficeren Andrew Parker Bowles, från 1973 till 1995. År 2005 gifte sig Charles äntligen med sin frånskilda ungdomsvän och en dag kommer hon kanske att kallas drottning av Storbritannien.

God vän med exet

Prins Andrew och exhustrun Sarah ”Fergie” Ferguson är fortfarande mycket goda vänner, inte bara för parets bägge döttrars skull, prinsessorna Eugenie och Beatrice. I en intervju för Svensk Damtidning sa Fergie själv: – Andrew är den stiligaste prinsen av dem alla och jag skulle definitivt gifta mig med honom igen!

Annons

Blev grevinna efter skilsmässan

När prins Joachim skilde sig från hustrun Alexandra år 2005 så blev det många skriverier i pressen. Och grevinnan Alexandra har väl själv orsakat en del rubriker genom åren, bland annat genom ytterligare en skilsmässa, från Martin Jørgensen. Men hon är fortfarande god vän med exmaken Joachim och hans nya hustru prinsessan Marie. Vi ser dem alla här tillsammans under sonen Nikolais 18-årsdag.

Slog ner som en bomb

När prinsessan Märtha Louise och maken Ari Behn separerade förra hösten slog nyheten ner som en bomb i Norge. Paret, som har tre döttrar tillsammans, hade visserligen haft sina duster men att det skulle sluta med skilsmässa kom ändå som en överraskning. Goda vänner verkar de vara fortfarande, även om Ari redan träffat en ny kvinna.

Annons

Inte gift tidigare men hade en son

Den norska kronprinsessan Mette-Marit var visserligen inte gift med sin äldste son Marius pappa Morten Borg, men hade ändå lämnat Morten och levde som ensamstående mamma när hon träffade kronprinsen Haakon.

Tre äktenskap

Prinsessan Caroline har faktiskt gift sig tre gånger – det första äktenskapet blev upplöst, det andra slutade i katastrof och hon blev änka. Det tredje med prins Ernst August av Hannover gick väl inte så bra det heller, men hon är i alla fall fortfarande gift med karln. Även om de inte lever tillsammans sedan många år tillbaka.

Annons

Flera udda förhållanden

En annan av prinsessorna i Monaco som inte precis haft någon större kärlekslycka är prinsessan Stéphanie. Hon har tre barn med två olika män och har haft längre relationer med både poliser, trapetsartister och elefantskötare. Men har bara varit gift två gånger, med Daniel Ducruet och Adans Lopez Peres. I dag lever prinsessan som lycklig singel.

Meghan inte ensam

Prins Harrys amerikanska flickvän Meghan Markle är som bekant frånskild. Något som har orsakat både ett och två höjda ögonbryn i Storbritannien. Men vi antar att prins Harry inte heller bryr sig det minsta om att Meghan varit gift tidigare och planerar att göra henne till fru vad andra än må säga.

Annons

Skilsmässa i Luxemburg

Även den kungliga familjen i Luxemburg har drabbats av en skilsmässa, det är det unga vackra paret prins Louis och prinsessan Tessy som skilde sig i början på året. De har två barn tillsammans, Gabriel och Noah.

Annons