De privata bilderna! Så var prinsessan Madeleines fest i natt

NU GRATIS

Drottning Silvia dansade in till ABBA:s Dancing Queen och prinsessan Madeleine var kvällens glittriga discokula. Vi har de privata bilderna ininfrån Childhood-festen!

Vi har de privata bilderna inifrån Childhood-festen på Tyrol! Svensk Damtidning stod i vimlet av prinsessväninnor och det var som att hamna mitt i en av kungafamiljens privata fester. Drottning Silvia dansade in till ABBA:s Dancing Queen och nyskilde H&M-miljardären Nils Tham kramades med nya flickvännen Felice Jankell, dotter till Annika Jankell och Thorsten Flinck. Kvällens skräll!

Drottning Silvia vid bordet under Childhood-festen på Tyrol.

Men allt började förstås med ett stort böljande champagnemingel inne på Gröna Lunds teater och sedan blev det pusskalas när även kungaparet anlände. Långa fodralklänningar och korta fuskpälsjackor var looken som gällde och prinsessan Madeleine gnistrade som en kunglig discokula i sin Roland Mouret-klänning. Vi kan berätta att hon såg genuint glad ut över att vara hemma igen.

För kvällens underhållning stod Miriam Bryant, Loreen och Shirin plus en trollerikonstnär, och Sissela Kyle gjorde succé som konferencier. Det var dukat vid långbord mitt i den vanliga Mamma Mia-scenografin med sin greklandsfeeling och borden nästan svämmade över av anemoner och rosor i rosa och rött.

För kalasmaten stod Eriksberg Catering och kungafamiljen och de 250 gästerna fick njuta av en jordärtskockssoppa med auberginecaviar, grillad röding med ljumma vintergrönsaker och chablissmörsås. Till dessert serverades en brownie med frusen mjölkchoklad, havtorn och råmjölksglass, följt av kaffe och avec med sötsaker från drottningens älsklingsaffär Ejes Choklad.

Här ser du efterrätten:

– Det var en jättegod trerättersmiddag, berättar Childhoods Åsa Andreasson Åkerström för Svensk Damtidning.

Drottning Silvia med sina bordsherrar vid Childhood-festen på Tyrol. Till höger Childhoods styrelseordförande Kenneth Bengtsson.

Drottning Silvia med sina bordsherrar vid Childhood-festen på Tyrol.

Nu var klockan redan halv tolv och det var dags för en av kvällens höjdpunkter: Drottning Silvia på scenen!

Och sedan fångade hon hela Tyrol med sina första ord:

– Kära vänner! När jag grundade Childhood för 20 år sedan var det med en enda önskan, och det var att jag snart skulle få lägga ner organisationen. För egentligen skulle Childhood inte behöva finnas.

Drottning Silvia på scenen under Childhood-festen på Tyrol.

Drottning Silvia på scen. Det blev ett känslosamt tal.

– Drottningen togs emot med stående ovationer, berättar Childhoods Åsa Andreasson Åkerström.

– Hennes tal var väldigt känslosamt, och långt. Det märktes att hon var rörd när hon blickade tillbaka på vad Childhood har åtstadkommit under de här 20 åren.

Kungafamiljens pusskalas – se filmen:

Slå på ljud

Kvällens välgörenhetsauktionen leddes av Antikrundans Magnus Bexhed. De 250 gästerna hivade glatt upp betalkorten och bjöd hej vilt på allt från matlagningskurser och konstfoton till resor till Maldiverna och New York. Det blev många sköna kronor till Childhood.

– För oss som organisation blev det extremt lyckat! Jag har inte fått den exakta summan än, men det var väldigt mycket pengar, vi är helt tagna av generositeten. Alla bjöd med glimten i ögat, det var så att vi knappt trodde att det var sant! Våra förväntningar överträffades med råge, säger Childhoods Åsa Andreasson Åkerström.

Ja och sedan drog dansen igång med Victor Fredell som dj.Halv tre i natt var festen fortfarande i full gång. Dansade kungaparet?

– Ja det är klart! viskar en gäst.

Nya heta romansen! H&M-arvingen Nils Tham och skådespelaren Felice Jankell stod för kvällens skräll.

Nya heta romansen! H&M-arvingen Nils Tham och skådespelaren Felice Jankell stod för kvällens skräll.

Läs mer:

Wow vilken glitterbomb prinsessan Madeleine!

Se filmen! Ny intervju med prinsessan Madeleine

Gripande historien bakom drottning Silvias vackra armband

Foto: Anette Buzan/Childhood, Ola Axman/TT

Film: Helena Wiklund