Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Delphine nobbad av hovet på första uppdraget som prinsessa

Prinsessan Delphine av Belgien

Delphine har fått sin kungliga titel – men första uppdraget som prinsessa var inte uppbackat av hovet.
Allt om Belgiens kungahus!
Slå på ljud

Nya prinsessan Delphine, 52, går från klarhet till klarhet. I går gled hon in på Saint-Pierre-sjukhuset i Bryssel, klädd i sina vanliga boho-chica utsvängda jeans, och med maken Jim O’Hare vid sin sida, redo att sätta fokus på sjukhusets vaccinationskampanj.

Hon togs emot av ett stort medieuppbåd och själva uppdraget var som klippt och skuret för en prinsessa. Om det inte hade varit för den lilla komplikationen att det belgiska hovet inte hade något med saken att göra. Någon officiell förfrågan har inte kommit från hennes ”nya familj”:

– Nej, det här gör jag helt på eget initiativ. Fast jag blev inbjuden förstås.

– Om jag kan vara till hjälp i dessa tuffa tider så gör jag det mer än gärna. Och jag ser det inte som att jag använder min titel, utan jag representerar mig själv. Jag är fortfarande Delphine, precis som förut. Omvärlden lyfter hela tiden fram den här titeln, men det gör inte jag. Jag bidrar mitt namn för att stötta en god sak.

Prinsessan Delphine

Prinsessan Delphine på Saint-Pierre-sjukhuset i går.

Prinsessan Delphine utesluter dock inte att vi kommer att få se henne på kungliga uppdrag framöver:

– Vi får se, vi får se! Ett litet steg i taget, sa hon aningen besvärat.

Det är uppenbart att relationen med kungahuset fortfarande är ömtålig och att hennes ställning som prinsessa är ny och lite känslig. Och hon ville inte säga något om hur hennes första möte med kung Albert hade varit.

– Nu är jag här för att lyfta fram vikten av att alla i riskgrupp vaccinerar sig mot säsongsinfluensan. Ok? sa hon vänligt men bestämt.

Kung Albert – första orden om utomäktenskapliga dottern

Prinsessan Delphine i soffan hemma hos kung Albert och drottning Paola.

Men en söndag i slutet av oktober ägde det till slut rum: Det första mötet mellan prinsessan Delphine, hennes pappa kung Albert och hans bedragna fru drottning Paola.

– Ett nytt kapitel, fyllt av känslor, sinnesfrid, förståelse och hopp, förklarade de i det officiella gemensamma uttalande som sedan offentliggjordes av det belgiska hovet.

– Under vårt möte på slottet Belvédère fick vi alla tre tillfälle att i lugn och ro uttrycka våra känslor kring den tid som varit. Efter all turbulens, allt lidande och alla sår är det nu tid för förlåtelse, läkning och försoning.

– Tillsammans beslöt vi oss för att välja den här nya vägen. Det kommer att krävas tålamod och ansträngning, men vi kommer inte att backa.

LÄS OCKSÅ: Chockvändningen – kungen visar upp sig med sin utomäktenskapliga dotter

LÄS OCKSÅ: Kungens första möte med sin ”nya” syster

Foto: TT.