Kungens första möte med sin ”nya” syster

15 okt, 2020, 16:28 
Prinsessan Delphine av Belgien, Kung Philippe av Belgien, första mötet
Hon är resultatet av en 18 år lång otrohetsaffär. Och nu har hon för första gången fått träffa sin bror kungen.
Annons
Här är Europas alla kungahus!
Här är Europas alla kungahus!

Detta är bilden från det känslosamma och laddade möte som i dagarna ägde rum på slottet Laeken i Bryssel: Belgiens kung Philippe, 60, sida vid sida med sin 52-åriga syster – den nya medlemmen i den belgiska kungafamiljen, Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Delphine.

Prinsessan Delphine Kung Philippe av Belgien
De har samma pappa, men trots det har Delphine och Philippe aldrig träffats tidigare.

Efter sju års kamp har kung Alberts utomäktenskapliga dotter alltså äntligen nått målsnöret och gått direkt in på plats 15 i den belgiska tronföljden. Det kostade henne blod, svett och tårar och år av bittra rättstvister mot sin biologiske far, Belgiens ex-kung Albert. Men trots det slutar det nu i försoning för prinsessan Delphine.

I ett gemensamt uttalande säger hon och hennes bror kung Philippe så här:

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– I fredags träffades vi för första gången, här på slottet Laeken. Det blev ett varmt möte. Och vår långa och innehållsrika diskussion gav oss möjlighet att lära känna varandra. Vi pratade om våra liv, och om områden som vi båda är intresserade av. Det här bandet kommer från och med nu att stärkas inom familjen.

Belgiens nya prinsessa: Konstnären Delphine

Prinsessan Delphine tidigare Delphine Boel
Delphine ska tituleras prinsessan Delphine av Sachsen-Coburg, och hennes två barn Oscar och Josephine blir också prins och prinsessa.

Delphine är resultatet av ex-kung Alberts utomäktenskapliga förhållande med den belgiska adelskvinnan Sybille de Selys Longchamps. En otrohetsaffär som pågick i hela 18 år, från 1966 och ända fram till 1984. Då var Delphine 16 år. Men trots det tog det alltså sju år för henne att bli erkänd som Alberts dotter.

Annons

Kung Albert bedrog sin fru – i 18 år

Det var först efter att kung Albert hade abdikerat år 2013 – och därmed förlorat sin straffrättsliga immunitet – som han 2019 kunde tvingas till ett DNA-prov, efter en utdragen rättsprocess. Och han visste sannolikt redan på förhand att loppet var kört.

Kung Philippe drottning Mathilde barnen
En annorlunda tillökning i den belgiska kungafamiljen.

LÄS MER om prinsessan Delphines strid här: ”En mardröm” – kungens hemliga dotter om sin kamp

Foto: TT, Instagram.

Annons