Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Den härliga, hemliga bröllopsresan...

21 jun, 2010, 16:31 
Agneta Nisbeth
Annons

 

Safari eller Svalbard för Victoria och Daniel?

Lyckligt nygifta kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel befinner sig nu på tu man hand på sin hett efterlängtade smekmånad. Destinationen är okänd, än så länge.

Nu när bröllopsfesten är över är förstås alla nyfikna på var någonstans nyblivna makarna kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska tillbringa sin långa, härliga smekmånad. Efter en intensiv tid i rampljuset är bröllopsresan så klart efterlängtad. Och det finns många förslag på tänkbara resmål, om man känner till parets intressen. Men vilket det faktiskt blir vet ännu så länge bara de nygifta själva, och möjligen kungen och drottningen. För planeringen har varit minutiös och superhemlig – man har gjort allt för att resan ska bli så privat som möjligt.

Annons

Östafrika populärt

Östafrika är ett favoritställe bland kungligheter. Victoria har en speciell förkärlek för Kenya, där hon semestrat flera gånger. Hon älskar Kinondo Kwetu, ett exklusivt gömställe söder om Mombasa, och ön Lamu, som även är prinsessan Caroline av Monacos favorit. I Kenya kan de ha en aktiv semester, vilket båda gillar, med bland annat spännande safaris. De har också vänner som har “hide aways” i bergen där. Andra som tillbringat smekmånaden i Kenya är kungen och Silvia, prins Bertil och Lilian samt det danska kronprinsparet. De sistnämnda lyckades länge hålla sitt resmål hemligt, men så råkade en av Marys brudtärnor försäga sig.

Ö-liv?

Ett annat tänkbart resmål är Rio de Janeiro i Brasilien. Både Victoria och Daniel är mycket förtjusta i landet. Kronprinsessan har ju släktingar i landet där hennes mamma bodde som liten, och Daniel är engagerad i ett hotellbygge i Pratigi. Ytterligare en smekmånads-pärla är Italien, där Daniel och Victoria varit många gånger. Deras vän Alessandro Catenacci har kunnat bistå dem med gott om tips på lugna och romantiska platser där de kan vara ifred från omvärlden. Paradisön Mauritius kan också erbjuda rejält med avskildhet för brudparet. Kronprinsessans farbror Tord Magnuson är generalkonsul för ön, och kan alltid ordna lyxigt boende till kungafamiljen. Här kan Daniel och Victoria bo exklusivt utan att behöva oroa sig för paparazzi. Och sedan finns det ju en rad andra paradisöar att välja bland förstås…

Annons

Kurragömma-lek

Å andra sidan måste Daniel fortfarande undvika alltför mycket sol, på grund av sina mediciner, så det har säkert påverkat valet av resmål. New York är ett möjligt resmål där solen inte är lika stark.  “The big apple” älskas ju både av Victoria och lillasyster Madeleine. Norska kronprinsparet Haakon och Mette-Marit var här på sin bröllopsresa; de lyckades förvilla journalisterna genom lite kurragömma-lek. Paret lämnade sin bröllopsfest på natten och begav sig till Oslos hamn, där de hämtades upp av kungakryssaren Norge. Där tillbringade de sin bröllopsnatt. Morgonen därpå steg de iland på Jylland, åkte till Düsseldorf och sen vidare till New York.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Om man vill komma riktigt, riktigt långt bort, så är Australien eller Svalbard två platser som borde finnas med “på kartan” över resmål. Australien erbjuder verkligen en chans att “försvinna”, om man vill, liksom massor av spännande upplevelser och natur. Arktis är Victoria mycket intresserad av och hon har redan varit på både Grönland och Svalbard. Att visa sin make runt i det mäktiga landskapet där är en dröm hon har.

Annons

Ett av världens dyraste hotell

Många är kungligheterna som tagit till olika knep för att bevara hemlighetsmakeriet kring sina smekmånadsresor. Norska prinsessan Märtha Louise och hennes Ari Behn åkte efter sitt bröllop till ett av världens dyraste hotell i Dubai. Sedan tog de sig vidare till ett hemligt resmål i Stilla havet. För att inte bli spårade hade de med sig en hel väska fylld med kontanter (!). Ari berättade senare att just väskan lett till att de hamnade i en rad konstiga situationer, då folk misstog paret för att vara ett par rymlingar på flykt undan lagen…

Läs också Svensk Damtidnings 144-sidiga nummer som finns ute i butik redan imorgon – allt om kronprinsessbröllopet!

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL

Annons