Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Den oväntade videon från Marys förflutna – innan hon träffade Frederik

03 jan, 2024, 13:00 
Louise Wibergh Lenti
En spännande upptäckt om Danmarks nya drottning har kommit upp till ytan!
Annons
Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Det är en intensiv start på det nya året för den danska kungafamiljen.

I sitt nyårstal meddelade drottning Margrethe att det efter 52 år på tronen var dags för henne att abdikera och lämna över kronan till kronprins Frederik.

– Jag har beslutat att nu är tiden kommen. Den 14 januari 2024 – 52 år efter att jag efterträdde min älskade far – kommer jag att träda tillbaka som Danmarks drottning, säger hon i talet.

Det är med andra ord snabba ryck som gäller nu för det danska kungahuset. Allt ska bli klart för omställningen på bara två veckor då Danmark i stället för drottning Margrethe har kung Frederik och drottning Mary.

Skandalerna har avlöst varandra

Intresset har varit stort för det danska kungahuset den senaste tiden och kungligheterna har granskats med lupp.

Annons

Kronprins Frederik har minst sagt varit i blåsväder då han först var i storbråk med sin bror Joachim och sedan anklagades för att ha varit otrogen med modellen Genoveva Casanova.

Även om Casanova nekat till otrohetsryktena är det många som spekulerat i om relationen mellan Frederik och Mary står helt rätt till. Sist väcktes det reaktioner när en julfilm på danska kungahusets Instagram dök upp på hela familjen – utan Mary.

Det finns dock flertalet bilder på familjen tillsammans under deras resa till Australien och Nya Zeeland i december som vittnar om en sammansvetsad familj.

Den glömda videon

Nu när det står klart att Frederik blir kung har granskningen trappats upp kring kungafamiljen och det har dykt upp en gömd skatt gällande Mary.

Annons

Det var Instagramkontot Royal Fashion Police som gjorde fyndet. I vanliga fall specialiserar sig kontot på kungligt mode där de lokaliserar varifrån kungligheternas kläder kommer ifrån. Den här gången var det däremot något helt annat som dök upp i flödet.

"Här kommer en mindre känd rolig fakta: Mary medverkade i en TV-reklam för V-Line trains under 1998." skriver kontot intill ett filmklipp.

Mycket riktigt stämmer det! Kronprinsessan, och blivande drottning, Mary arbetade under 1998 med marknadsföring och var med som statist i en reklamfilm. På filmen kan man se henne sitta på ett tåg och läsa tidningen bredvid huvudrollsinnehavaren som smugglat med sig en vän på tåget i en väska på hatthyllan.

Tänk om Mary vetat där att hon två år senare skulle träffa sin drömprins på OS i Sydney och bli modeikonen Mary med hela danska folket. Där var hon Mary Donaldson, nu är hon Mary drottning av Danmark!

Foto: TT

Annons