Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Det dolda budskapet i nya bilden på prinsessan Estelle

23 feb, 2021, 17:00 
Prinsessan Estelle
Nya födelsedagsfoton på prinsessan Estelle – men någonting har hänt: Det är inte den vanliga gulliga Estelle som möter oss på Haga.
Annons
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!Brand logo
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!

Nej, den här gången är det en helt annan känsla i bilderna. Prinsessan Estelle ler in i kameran från paradmatsalen på Haga slott, och hon står på just den plats som mamma Victoria brukar ställa sig på när hon ska ta sina officiella bilder.

Och titta på hur Estelle håller händerna – det är samma prydliga pose som hertiginnan Kate har blivit så känd för.

Prinsessan Estelle
Hovfotografen Kate Gabors bilder visar en ny sida av prinsessan Estelle.

Nästa bild: Victorias och Daniels dotter sitter som en drottning i den förgyllda sullastolen hemma i stora vardagsrummet på Haga: Spikrak i ryggen, anklarna korsade och händerna prydligt i knäet. Det är inte många nioåringar som skulle fixa det!

Annons
Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle sitter som den drottning hon en dag ska bli!

Men så är prinsessan Estelle inte heller någon vanlig nioåring. En dag ska hon bli den nionde regenten av ätten Bernadotte och det vi ser är förstås ett led i mamma Victorias plan för sin dotter: En drottningskola som har pågått ända sedan prinsessan Estelle rev av sitt första kungliga uppdrag vid nyss fyllda två.

Prinsessan Estelle och drottningskolan

Då och då har vi fått se små glimtar: Prinsessan Estelle på studiebesök på Nationalmuseum, i Skattkammaren, på Bernadottebiblioteket och i Storkyrkan.

Annons

Och på det här sättet väljer kronprinsessan Victoria ett annat förhållningssätt än pappa kungen och mamma Silvia en gång gjorde. Kungaparet var väldigt restriktiva och det var först i tonåren som Victoria började få egna uppdrag, och då var de ändå väldigt få. Medan Estelle alltså stod på torget i Linköping framför en mur av folk – redan som tvååring.

Prinsessan Estelle Linköping 2018 första uppdraget
Prinsessan Estelle har imponerat ända sedan hon morskt genomförde sitt första kungliga uppdrag.

Foto: Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons