Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nya bilder! Prinsessan Estelle firar födelsedagen med Oscar och hunden Rio

23 feb, 2021, 07:49 
Prinsessan Estelle födelsedag 9 år
Se de nya födelsedagsbilderna på prinsessan Estelle! I dag fyller hon nio år – och väcktes med sång, paket och tårta.
Annons
5 underbara ögonblick med Estelle!Brand logo
5 underbara ögonblick med Estelle!

Tänk att det har gått nio år sedan den där tidiga och väldigt snöiga februarimorgonen när prinsessan Estelle kom till världen! Klockan var 04.26, den 23 februari 2012, och mamma Victoria och pappa Daniel hade känslorna lite all over the place.

Sedan dess har deras förstfödda hunnit bli en cool andragluttare – och en av nyckelpersonerna i det framtida kungahuset. På de nya födelsedagsbilderna möter hon oss med en intresserad glimt i de bruna ögonen. Och visst har prinsessan Estelle blivit lång?

Prinsessan Estelle 9 år födelsedag Haga slott
Farmor och farfar i Ockelbo, och mormor och morfar på Drottningholm – i dag är det många som hurrar för prinsessan Estelle.
Annons

Estelles sidekick prins Oscar, snart 5, fick också vara med på ett hörn när bilderna skulle tas hemma i stora vardagsrummet på Haga slott, och de lyckades faktiskt tränga ihop sig i samma stol alla tre: Estelle, lillebror och Rio, som inte bara kammar hem sötpoäng, utan också har lyckats bli en av Sveriges mest omtalade vovvar på bara ett år.

Så firas prinsessan Estelle på födelsedagen

Estelle och Oscar med sin cavapoo Rio, som ser ut att ta regi från någon i kulissen.

Födelsedagsfirandet i Hagafamiljen är som de flesta andras, så prinsessan Estelle blev väckt med tårta, paket och sång. Förra året kom mormor drottningen och morfar kungen till Haga på eftermiddagen för att fira sitt äldsta barnbarn, men så kan det ju sannolikt inte bli i år.

Annons
Prinsessan Estelle går i tvåan på Campus Manilla på Djurgården i Stockholm. På fritiden tränar hon dans.

Den här gången är det Kate Gabor som har stått bakom kameran och hon och prinsessan Estelle har känt varandra länge – ja faktiskt i hela Estelles nioåriga liv. Det var ju Kate som tog nästan alla bilder på Estelle när hon var liten.

På den tiden åt hon tårta med hela ansiktet, nu sitter hon här, en skolflicka i kilt och ballerinaskor. Fråga Victoria om tiden har gått fort och du kan vara rätt säker på att svaret blir:

– Jaaa!

Prinsessan Estelle – Sveriges framtida drottning

Prinsessan Estelle födelsedag 9 år Haga slott
Konsten att sitta som en prinsessa!

Fakta/ Prinsessan Estelle

  • Namn: Estelle Silvia Ewa Mary.
  • Född: 23 februari 2012.
  • Titel: Prinsessa av Sverige, Hertiginna av Östergötland.
  • Plats i tronföljden: Tvåa efter mamma kronprinsessan Victoria.
  • Faddrar: Kung Willem-Alexander av Nederländerna, kronprins Haakon av Norge, kronprinsessan Mary av Danmark, prins Carl Philip samt prins Daniels syster Anna Westling Söderström.
  • Firar födelsedagen: Hemma på Haga slott.

Foto: Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna.

Annons