Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det viskas om Estelle, 11 utomlands – finns en uppseendeväckande detalj

20 jan, 2024, 20:00 

Prinsessan Estelle har på sistone blivit omskriven även i utländsk media. Det här är varför.

Annons

Trots sin ringa ålder är prinsessan Estelle ett kungligt proffs. Hon var ynka två år gammal när hon gjorde kunglig debut – och förbereds för att en dag ta över tronen.

Just nu nämns Estelle ofta i utländsk media – och det finns en alldeles särskild anledning bakom det hela.

Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!Brand logo
Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!

Prinsessan Estelle en snackis utomlands – det här är varför

På sistone har det varit stort kungligt fokus på tronarvingar. Det hela fick nytt ljus på sig efter att drottning Margrethe på nyårsafton berättade att hon valt att abdikera – nu börjar alla titta vilka som står näst på tur.

Annons

I flera olika artiklar sammanställer man Europas nästa generation av kungligheter, bland annat i brittiska Daily Mail, internationella Vogue och Royal Central. Där hittar vi såklart prinsessan Estelle, som är tvåa i tronföljden, nu riktas allt fokus på henne!

I Daily Mail citerar man kronprinsessan Victorias ord om sin dotter:

– Hon är väldigt modig och social, och det är en tillgång i livet och kanske speciellt i rollen hon har. Hon är väldigt nyfiken på människor!

Prinsessan Estelle
Många brukar säga att prinsessan Estelle brås på sin mor – och det kan ju inte bli annat än bra!
Annons

Prinsessan Estelles framtida kollegor – det sticker ut

Dessutom finns det en anmärkningsvärd detalj. I Europa så finns det faktiskt många kvinnliga tronföljare, både som första i tronföljden och tvåa, vilket betyder att vi tids nog kommer ha massa drottningar i kungahusen!

Norska prinsessan Ingrid Alexandra, spanska prinsessan Leonor, och nederländska prinsessan Catharina-Amalia är några av de som kommer bli Estelles kungliga kollegor.

I Europa är det just nu fyra länder som kommer ha en drottning härnäst, Spanien, Belgien, Sverige och Nederländerna. I Storbritannien ser det däremot helt annorlunda ut. Där kan det dröja tre generationer innan de får en ny drottning – kung Charles, prins William, prins George!

Prinsessan Estelle, Prinsessan Ingrid Alexandra, Prins Christian, Prinsessan Catharina-Amalia och Prinsessan Elisabeth.
I fjol fotades denna smått ikoniska bild – de framtida regenterna Estelle, Ingrid Alexandra, Christian, Catharina-Amalia och Elisabeth samlade!

Foto: TT

Annons