Detaljen hos Margrethe avslöjad – vid historiska galamiddagen

04 maj, 2022, 11:15 
AvSimon Holm Stålhand
Indiens premiärminister Narendra Modi och drottningen Margrethe
Indiens premiärminister, Narendra Modi och drottning Margrethe ankommer till galamiddagen.

Under tisdagen bjöd drottning Margrethe på en elegant och historisk galamiddag. Det var i samband med den som hennes välbevarade hemlighet avslöjades!

Annons

Under tisdagskvällen anordnade drottning Margrethe, 82 en galamiddag fylld med glamour på Amalienborg. De som var inbjudna till galamiddagen var bland annat danska politiker och Indiens premiärminister, Narendra Modi som för tillfället är på en turné runt om i Europa. Faktum är att det var 20 år sedan en indisk representant var på plats i Danmark. Rapporterna tyder på att gästen, Narendra Modi var väldigt tillfreds med sitt besök. Om inte annat visar bilderna på Danmarks premiärminister, Mette Frederiksen, Narendra Modi, drottning Margrethe, kronprinsen Frederik och kronprinsessan Mary att det var ett lyckat besök. På bilderna från galamiddagen går det att se välklädda gäster och stämningen såg ut att vara på topp!

Danmarks premiärminister, Mette Frederiksen, Modi, drottning Margrethe, kronprinsessan Mary och kronprinsen Frederik.
Det blev en lyckad galamiddag i det danska slottet.
Recept.se Nyhetsbrev

Drottning Margrethe bar en vacker marinblå klänning, pärlor runt halsen och ett par eleganta örhängen. Det var även det sistnämnda som väckte reaktioner!

Annons

Okända detaljen hos drottningen

I den nysläppta danska dokumentären, "The Queens Treasury" framkommer det en tills nu okänd detalj kring Margrethes tjusiga smycken. Det som framkommer är den anmärkningsvärda detaljen kring hennes örhängen – drottning Margrethe har inte hål i öronen!

Hon använder sig av så kallade "clip ons" vilket innebär att örhängena kläms fast i öronen på drottningen. Men de är även ganska tunga vilket gör att Margrethe behöver hjälp med att avlasta vikten. Det gör hon genom att använda sig av ett diskret spänne som går bakom öronen och på så sätt hjälper till att avlasta.

Annons