Detaljen i kungahusets nya familjebild som får alla att reagera

Detaljen i kungahusets nya familjebild som får alla att reagera
Nederländska kungafamiljen har släppt nya familjebilder! Ser ni vad som är speciellt med dem?
Annons

I Nederländerna finns en fin tradition som infaller varje februari. Kung Willem-Alexander och drottning Maxima har nämligen som policy att bjuda medierna på familjebilder två gånger om året: en gång på vintern och en gång på sommaren.

Annons

Annons

Nederländska kungahuset släpper bilder

Nu har vi fått den senaste omgången bilder – färska från fotografens kamera. Willem-Alexander och Maxima är på skidsemester i österrikiska Lech med döttrarna Catharina-Amalia, Alexia och Ariane, och då passade man på att posera framför linsen. Slutresultatet är fantastiskt charmigt och visar upp en glad familj med röda kinder och gott humör.

Hela den fina kungafamiljen!
Hela den fina kungafamiljen!
Annons

Amalia sticker ut

Men en detalj i bilderna sticker ut. Drottning Maxima är som bekant en reslig kvinna: 178 centimeter lång. Ändå är äldsta dottern Amalia lika lång som hon är – trots att hon bara är 16 år gammal! Det har väckt reaktioner, bland annat från sajten Hola. Men kanske är det inte så märkligt. Nederländarna brukar klassas som ett av världens längsta folk; så sent som 2016 visade en studie att de nederländska männen är längst i världen och de nederländska kvinnorna näst längst, endast slagna av litauiskorna.

Men Amalias längd är inte den enda förändringen som hon visar upp på de nya bilderna. Hon har också fått lov från pappa Willem-Alexander och mamma Maxima att skaffa örhängen.

Här ser man Amalias nya örhängen!
Här ser man Amalias nya örhängen!
Annons

Så sent som i fjol så skröt Maxima om Amalia – med all rätta.

– Hon växer upp snabbt och blir bara finare. Hon är en fantastisk dotter, en fantastisk vän, jag är så stolt över henne, sa Maxima då.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Detaljen i kungahusets nya familjebild som får alla att reagera”

 1. Anna skriver: 26 februari, 2020

  Lika lång som HON (är) heter det…


 2. Fluff skriver: 26 februari, 2020

  Det är allt bra skojigt att alla kungligas bilder innehåller hemliga meddelanden och symboler.
  Som vi får gissa på.
  Vad fiffiga de är!


 3. PernillaA skriver: 26 februari, 2020

  ja Fluff och så roligt vi har som leker skattjakt


 4. Minna skriver: 26 februari, 2020

  Och alla är fina.Jag är så trött av dessa artiklat.Man stöttar och är fina😧


  1. Ulla Lundell skriver: 26 februari, 2020

   Vad är det för konstigt att en tjej i tonåren har örhänge ?

   Ulla


 5. Desirée skriver: 26 februari, 2020

  Inget konstigt med att hon är lika lång som sin mamma. Flickor brukar ha växt färdigt i den åldern. Sympatiskt att de “bara” publicerar bilder två gånger per år. Räcker gott!


 6. josefin skriver: 26 februari, 2020

  Sympatiskt att de publicerar bilder (nàgorlunda) i det fria, o utan kommentar att “det ár privat” att vara pà skidsemester.


 7. Eva skriver: 27 februari, 2020

  Där finns en reslig fader också med i sammanhanget!!


 8. Temla skriver: 27 februari, 2020

  Härlig bild!


 9. Daga skriver: 27 februari, 2020

  Desiree! Ändå är du inne varje vecka och vill ha nya bilder och reportage att kommentera.Här är många skrivare som inte vill se eller höra talas om kungligheterna, nej helst ha bort monarkin, samtidigt är de inne på Sveriges ENDA Kungliga Veckotidning läser och sänder kommentarer allt som oftast med klander och spe, rojalisterna hamnar
  i skottgluggen,anklagas för att vara dumma och inskränkta.Republikanerna kommenterar reportagen om kungligheterna och gnäller om att de visar sig för sällan.Hur går det ihop? Och Minna!! Varför läsa om du är så trött???Daga


  1. Fluff skriver: 27 februari, 2020

   Daga,
   Du förenklar grovt en komplex fråga.
   Det är i denna tidning man kan hålla sig underrättad om det ”kungliga livet”.
   Eftersom transparensen vid hovet är obefintlig och den info som delges är friserad får vi ta de tillfällen som finns att hålla oss uppdaterade.
   Våra ”krav” på arbetsinsats varierar. Då endast statschefen har obligatoriska uppgifter förväntar vi oss att han sköter dem och erhåller lön därför.
   Inkorporering av släkt och familj i rörelsen har över tid skett mycket skickligt och det är där många av oss förväntar sig en insats (jag vet dock inte vilken) för den ekonomiska ersättning som utgår (ja, jag vet hur apanaget påstås fördelas).
   Jag själv är av uppfattningen att ju mindre och färre som syns i vimlet
   desto bättre.
   Låt oss nu se, Daga, om tidningen publicerar denna förklaring.
   Jag hoppas det för då kanske du förstår oss bättre.
   Vi är inte farliga.


  2. Anna skriver: 27 februari, 2020

   Jag är utpräglad republikan och medlem i Republikanska föreningen. Enda anledningen till att jag är här är för att underhållningsvärdet är högt:-) Plus att det alltid är bra att hålla koll på “fiendesidan”…av det jag ser här håller monarkin som statsskick på att avveckla sig själv och vi republikaner kan sitta med armarna i kors och se på.


  3. josefin skriver: 27 februari, 2020

   Daga, fluff förklarar det väl. Jag vill bara tillägga att det faktiskt inte finns nàgon annan medierapportering (i Sverige) av k-familjens göranden o làtanden (undataget Expressen av o till). Denna avsaknad av rapportering är ju i sig intresssant och pà sitt sätt informativ. Där gàr 4 arbetsföra människor o 2 pensionärer omkring med fullgod statslön, bostadsförmàn, bilförmàn, hjälp i hemmet (liksom Fluff vet jag hur apanaget sägs fungera) och mycket sällan finnes anledning att rapportera deras göranden.


  4. Buster skriver: 27 februari, 2020

   Anna & Fluff
   Ni glömde det utomordentligt stora underhållningsvärde som vidhäftar de kungliga och deras entourage.
   Har redan börjat nedräkningen inför starten av tv-dokumentären där Royal-Roger i ett antal program och med lätta fjät följer drottningen och Madeleine i spåren. Det blir något det.


 10. Siv skriver: 27 februari, 2020

  Europas flotteste kongefamilie.


 11. Daga skriver: 27 februari, 2020

  Fluff Kära du håll dig till republikanska sajterna.Här hjälper du ingen med dina rallarsvingar mot rojalister eller mot kungahuset. Det är du som förenklar Kungahusets arbete för Sverige.Så länge majoriteten av svenskarna valt monarki får ni republikaner arbeta i förening emot.Men sitt inte här och gnäll och förolämpa kungligheter och rojalister.Använd era egna verktyg om ni har några.Det enda som är farligt är den omtalade Svenska Avundsjukan.Mvh Daga


  1. Fluff skriver: 28 februari, 2020

   Daga,
   Det faktum att du faktiskt tycks ha
   läst, om än inte förstått, mitt svar till dig får mig att stanna kvar i dessa spalter.


  2. Rätt ska vara rätt. skriver: 28 februari, 2020

   Till Daga Fluff ger dig ett artigt och vänligt svar och du svarar hen mycket otrevligt. Det är olikt dig.


  3. Desirée skriver: 28 februari, 2020

   Vad jag vet så har vi inte haft något val angående monarkins vara eller inte vara! OM det skulle bli val i denna fråga så småningom så skulle allt komma i dagen och gemene man få veta vad kungligheterna gör. Sedan får vi se vad resultatet blir. Jag är inte helt emot monarki, jag är främst emot att de är så många och att det är så luddigt vad de gör.


  4. josefin skriver: 6 mars, 2020

   Daga, vi (sv folket) har pà inget sätt valt monarki. bernadotterna har suttit pà tronen i 200 àr. Som jämförelse kan man pàpeka att kvinnor fick rösträtt for 100 àr sedan. “Nàgon” kom pà att man ville smörja Napolen o tog en av hans stràtrövare till det avlágsna landet i norr…


 12. Daga skriver: 28 februari, 2020

  Fluff du får fabulera lite bättre. Kanske något större eller högre!Någonstans där alla hör! Sanningen kommer alltid ifatt.Kram Daga


  1. Fluff skriver: 28 februari, 2020

   ”Fabulera lite bättre”
   Om vad?
   Jag håller det så kort och koncist som det går.
   Dock är jag nyfiken på den sanning som ”ska komma ifatt”.
   Jag skulle uppriktigt önska att du ville förklara.


 13. Bea skriver: 2 mars, 2020

  Personligen tycker jag att man kan ha en uppfattning om vad man tycker är rätt eller fel oavsett om man är ”för eller emot”. Ändringar i systemet börjar ju ske både här och där och det är väl positivt då att så sker. Rätt som det regnar så kommer det en skur som någon sa….

  När det sedan kommer till rent näthat och och privat förföljelse i kommentarer om kända personer för att personen råkar tillhöra en viss familj så tycker jag att det har gått förlångt här mellan varven och reagerar starkt mot det.

  Det finns ju andra forum att ge utlopp för sin frustration av olika slag för den som känner för det – men att göra det just här i SvD tror jag inte är rätt plats.

  Att människor har olika uppfattning om saker och ting är en självklarhet som jag ser det. Men när det kommer till rent näthat och personliga påhopp på hela familjer där går gränsen och det skall inte göras.
  Det skulle inte någon vilja uppleva gentemot sin egen familj så varför göra det mot andra.
  Diskutera och ifrågasätta det är väl det som är hela nöjet i den här typen av forum. Tycker alltså jag.

  “Buster” den va bra.☺️
  Snyggt – men jag är ytterst tveksam till om du verkligen väntar på Royal-Roger…


 14. Daga skriver: 2 mars, 2020

  Fluff snälla lugn i stormen! Kram Daga


  1. Fluff skriver: 2 mars, 2020

   Jag upplever ingen storm men tycker nog att ett relevant svar hade varit bättre.


 15. Katten (FIN) skriver: 3 mars, 2020

  Willem-Alexander verkar sympatisk och med fotterna pa jorden. Dessutom valdigt charmig.
  Familjen ar vacker och Maxima alltid med ett stort leende pa lapparna. Hoppas att flickorna vaxer upp utan att ge alltfor manga graa har at foraldrarna.

  Men till ett annat amne; varfor kanns det som om i dessa komentfalten ar folk sa spydiga och ovanliga mot varandra? Vad ar det med alla dessa “signaturforandringar” osv?

  Kan man inte bara saga sin mening utan att bli arg. Detta ar val menat att vara harmlost tidsfordriv?

  Jag har tidigare trott att Svenskarna ar ett relativt harmoniskt och lugnt folk.


  1. Ulla Lundell skriver: 4 mars, 2020

   Jag tror att den nederländska kungafamiljen står stadigt på jorden, och så det trevligt att se att familjen ofta “ler med hela ansiktet” mot fotografer. Deras barn kommer nog inte att ge föräldrarna mer “gråa hår” än andra barn/toningar gör.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar