Detaljen i kungahusets nya familjebild som får alla att reagera

Nederländska kungafamiljen har släppt nya familjebilder!Ser ni vad som är speciellt med dem?

I Nederländerna finns en fin tradition som infaller varje februari. Kung Willem-Alexander och drottning Maxima har nämligen som policy att bjuda medierna på familjebilder två gånger om året: en gång på vintern och en gång på sommaren.

Nederländska kungahuset släpper bilder

Nu har vi fått den senaste omgången bilder – färska från fotografens kamera. Willem-Alexander och Maxima är på skidsemester i österrikiska Lech med döttrarna Catharina-Amalia, Alexia och Ariane, och då passade man på att posera framför linsen. Slutresultatet är fantastiskt charmigt och visar upp en glad familj med röda kinder och gott humör.

Hela den fina kungafamiljen!

Hela den fina kungafamiljen!

Amalia sticker ut

Men en detalj i bilderna sticker ut. Drottning Maxima är som bekant en reslig kvinna: 178 centimeter lång. Ändå är äldsta dottern Amalia lika lång som hon är – trots att hon bara är 16 år gammal! Det har väckt reaktioner, bland annat från sajten Hola. Men kanske är det inte så märkligt. Nederländarna brukar klassas som ett av världens längsta folk; så sent som 2016 visade en studie att de nederländska männen är längst i världen och de nederländska kvinnorna näst längst, endast slagna av litauiskorna.

Men Amalias längd är inte den enda förändringen som hon visar upp på de nya bilderna. Hon har också fått lov från pappa Willem-Alexander och mamma Maxima att skaffa örhängen.

Här ser man Amalias nya örhängen!

Här ser man Amalias nya örhängen!

Så sent som i fjol så skröt Maxima om Amalia – med all rätta.

– Hon växer upp snabbt och blir bara finare. Hon är en fantastisk dotter, en fantastisk vän, jag är så stolt över henne, sa Maxima då.