Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detaljen i Margrethes nyårstal som fått danskarna att spekulera

08 jan, 2019, 12:00 
Agneta Nisbeth
drottning Margrethe
Drottning Margrethe bar en brosch med en alldeles speciell betydelse under sitt nyårstal. Vi har tagit reda på mer!
Annons

När drottning Margrethe höll sitt åriga nyårstal bar hon en blå knytblus, men det var inte den som danskarna nu uppmärksammat, som i tidningen BilledBladet. Utan istället valet av brosch. För det vackra och lite ovanliga smycket som den danska drottningen bar är en gåva från guldsmeden Jens Alstrup Engemann.

Även juveleraren själv har nu uppmärksammat tidningsartikeln och visar stolt upp den på sitt Instagram. Han skriver i ett av två inlägg ett tack till BilledBladet:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Gott nytt år till er alla! Det var en stor glädje för mig att se drottningen bar mitt smycke under nyårstalet!

Drottning Margrethe fick den fina gåvan 2004 då guldsmeden själv överräckte sin present till henne. Broschen är i guld med en briljant och en ädelsten, Labradorit. Enligt vissa kristallexperter ska stenen ge sin bärare en stärkt intuition, öka de andliga gåvorna och skydda från andras negativitet.

Drottning Margrethe smycke

Fint tal om sociala medier

I sitt tal sa drottning Margrethe bland annat att vi måste bära med oss våra erfarenheter genom livet, vare sig de är goda eller dåliga. Hon talade också om det som kan vara bra och mindre bra med alla nya sociala medier.

Annons

– Man kan nu lätt prata med varandra fast man är på andra sidan jordklotet vilket givetvis är härligt. Fast man kan också tappa den personliga kontakten, att då vara online hela tiden och glömmer att det finns människor i andra änden, sa drottningen bland annat.

I Danmark är drottningens tal oerhört uppskattat. Uppemot tre fjärdedelar av danskarna brukar se talet på tv. Danskarna tycker till och med att talet är viktigare än fyrverkerierna på nyårsafton, enligt en Gallupundersökning. Vilken brosch hon väljer får därmed stor spridning och uppmärksamhet, precis som vad hon väljer att säga.

Läs även

Foto: TT

Annons