Detaljen i nya bilden – avslöjar sanningen om kronprinsessan Victoria

kronprinsessan victoria

TT/Kungl. Hovstaterna
Kronprinsessan Victoria visar att hon är proffs ut i fingerspetsarna när det kommer till representation.

Finns det någonting vår kronprinsessa bryr sig extra mycket om så är det miljön, och hennes engagemang riktar sig ofta specifikt mot haven och vatten. Hon har deltagit i otaliga konferenser och projekt relaterat till hav och vatten, och hon gillar att ta tillfället i akt och demonstrera sitt engagemang på alla sätt hon kan.

Ett av de sätten är förutom själva deltagandet att klä sig i blått, vattnets färg. Fredagens digitala möte med Wateraid Sverige var inget undantag. Kronprinsessan Victoria bar en kornblå blus som direkt för tankarna till havets djup.

Modeexperten om Victoria: ”Väldigt noga”

Johanna Lejon från Kungliga modebloggen berättar mer om Victorias ställningstagande.

"Kronprinsessan Victoria är ju väldigt noga med vad hon förmedlar och utstrålar, via sina kläder. Hon har gjort det till en grej att alltid bära blått då hon gör något, eller deltar i något event, seminarium, möte eller liknande som handlar om havet, eller vatten överlag. Ganska fyndigt och fint tycker jag. Och det visar hur Victoria är som person: engagerad ändå ut i fingerspetsarna – och från topp till tå." säger Johanna.

Kronprinsessan Victoria bär ofta blått när det handlar om havet.

Anders Wiklund/TT

LÄS MER: Vännens otroliga svek mot prinsessan Christina

Så här beskriver kungahuset kronprinsessans möte med organisationen på sin Instagram:

”Under mötet berättade Wateraid Sveriges ordförande Tobias Krantz och generalsekreterare Anna Nilsdotter bland annat om organisationens framtidsvisioner och det senaste årets arbete.

Under den pågående covid-19-pandemin har Wateraid till exempel arbetat med informationskampanjer kring vikten av god handhygien och satt upp faciliteter för handtvätt med tvål och vatten i särskilt utsatta områden runt om i världen.”

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka