Detaljen i nya bilden på kungen och Silvia väcker frågor

kungen drottning silvia nobel 2020

Pontus Lundahl/TT
Kungen och Silvia har ställt upp på nya porträtt för att uppmärksamma Nobel, men en detalj förvirrar.
Drottning Silvia genom tiderna
Slå på ljud

Under torsdagen är det Nobeldagen, en dag som är till för att hylla kunskap och vetande och som kungafamiljen har en lång tradition av att delta i. I år blir det inte riktigt så som vi är vana vid, men kungaparet har ändå valt att uppmärksamma dagen med nya porträtt fotade inne på Stockholms slott.

Där ser vi kungen stilrent klädd i svart kostym och Silvia bär en färgsprakande midiklänning i magenta och ett halsband med olikfärgade pärlor. Den som är uppmärksam kunde kanske notera något särskilt med kungens hand, och det var nämligen att han inte bar någon ring på sitt vänstra ringfinger.

Kungen hade ingen ring på ringfingret

Det väcker alltid uppmärksamhet när kungligheterna inte bär sina vigselringar, men ibland finns det goda skäl att ta av dem. Victoria till exempel har en tendens att få allergiska reaktioner av sina ringar och bär dem bara då och då.

LÄS MER: Därför har Victoria tagit av sig vigselringen

kungen drottning silvia nobel

STOCKHOLM 2020-12-03 Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fotograferade p Stockholms slott infˆr Nobeldagen. Foto: Pontus Lundahl / TT / kod 10050

Pontus Lundahl/TT

Men den som blir orolig för kungens och drottning Silvias äktenskap kan andas ut. Kungen har nämligen inte ens tagit av sig ringarna. Nej, han har sedan ett par år tillbaka tagit för vana att bära dem på lillfingret istället för ringfingret, och kollar man noga går det att se att så är fallet även på de nya bilderna.

Skönt att se att allt är som det ska även för kungaparet!