Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detaljerna från Victorias och Daniels hemliga middag på Haga: ”En mycket lyckad kväll!”

25 jan, 2019, 08:00 
Det är tvära kast för kronprinsessan Victoria! Timmarna innan hon flög upp till iskalla Arvidsjaur var hon värdinna för en alldeles speciell middag på Haga slott.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Då och då har kronprinsessan Victoria och prins Daniel icke-officiella middagar hemma på Haga slott, och det var just en sådan som ägde rum häromkvällen, rätt så diskret. Den gemensamma nämnaren bland de förväntansfulla gästerna som samlades i slottets trivsamma hall var att de alla är unga framgångsrika svenskar från familjer med ursprung i Mellanöstern och Afrika.

Nu var de inbjudna för att dela med sig av sina erfarenheter av integration och mångfald, och initiativtagare till denna bjudning var ingen mindre än prinsessan Christinas man Tord Magnuson, som länge haft ett stort intresse för integrationsfrågor.

– Ja det stämmer. Middagen ägde rum i tisdags kväll, berättar Tord när vi når honom på telefon.

– Det är ett initiativ som har kommit från kronprinsessparet, med hjälp av mig, eftersom jag har de kontakterna, berättar han vidare.

Middagen serverades i den blå matsalen och sedan fortsatte pratet över kaffekopparna i den angränsande salongen. Samtalet kretsade kring inkludering, entreprenörskap och framtidens samhälle, berättade en av gästerna efteråt på Instagram.

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels matsal på Haga slott.
– Kronprinsessparet har under året ett antal mindre middagar och då bjuder de in personer ifrån olika delar av samhället. Men i och med att det är inofficiella möten och samtal är det inget som hovet kommunicerar i förväg, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Klicka på pilen till höger för att bläddra och se fler bilder och en kort film från middagsbordet:

Kronprinsessan var värdinna i svart topp och lysande grön kjol, och bland gästerna fanns bland annat Ahmed Abdirahman som grundat Järvaveckan och Siduri Poli som är hyllad utvecklingschef på mötesplatsen Changers Hub. Hon hade med sig varsin bok till prinsessan Estelle och prins Oscar att skriva och rita i.

Tord Magnuson med Ahmed Abdirahman som grundat Järvaveckan.
Tord Magnuson med Ahmed Abdirahman som grundat Järvaveckan. – Vi har känt varandra i elva år, berättar Tord.

– Målsättningen med middagen var att lyssna in varandra och lära känna varandra. Kronprinsessparet är angelägna om att att se och förstå förutsättningarna för de här ungdomarna, som har blivit föredömen för andra. Varje människa har en historia, och det blev intressanta berättelser om hur de har vuxit upp och vad de har lyckats skapa. Och intresset var ömsesidigt, säger Tord Magnuson.

Annons

Hur många var ni runt bordet?

– Vi var tio stycken.

Och smakade middagen bra?

– Ja, det kan jag garantera! Det var en mycket lyckad kväll.

En av kvällens nöjda gäster. ”Tack för gästvänligheten” skriver Tomas Tian Marley på Instagram.

Var det enbart representanter från Changers Hub och Järvaveckan?

– Nej gästerna kom från olika håll, annars hade det inte blivit någon mångsidighet. Den gemensamma nämnaren var att de är mina kompisar. Så det var mitt gäng som jag fick möjlighet att bjuda med. Ahmed och jag har till exempel känt varandra i elva år, förklarar Tord.

Har du varit med och tagit initiativ till den här typen av middagar på Haga tidigare?

– Nej, det här var första gången.

Läs mer:

Foto: TT, Ibl

Annons