Detaljerna om prinsessan Dianas död skakar om – 24 år senare: "Fruktansvärt att höra"

Prinsessan Diana

Prinsessan Diana dog i en fruktansvärd olycka för 24 år sedan.
Slå på ljud

Prinsessan Diana har varit borta i över två decennier, men känns ändå lika aktuell som någonsin. I går, 31 augusti, var det 24 år sedan hon miste livet i Paris. Det var då läkarna på Pitié-Salpêtrière-sjukhuset kämpade frenetiskt i tre timmar för att rädda henne.

– Vi försökte med elchocker och med hjärtmassage, professor Riou gav henne adrenalin. Men vi kunde inte få hennes hjärta att slå igen, har ansvarige kirurgen MonSef Dahman sagt till Daily Mail.

– Vi kämpade hårt, vi gjorde allt vi kunde, verkligen allt. Men vi kunde inte rädda henne.

Prinsessan Diana har varit död i 24 år

I samband med minnet av hennes bortgång la hennes bror Charles Spencer upp en bild där man ser att flaggan på familjehuset Althorp House vajar på halv mast.

"Sorgligt att Diana inte är här och får se sina underbara barnbarn", skriver Charles i bildtexten.

När årsdagen inföll återpublicerade flera sajter citat ur en intervju som Charles gjorde med den amerikanske tv-jätten Larry King. Det är läsning som än idag skakar om.

– Jag var i Kapstaden, i Sydafrika, med mina fyra barn, det var bara vi fem i huset och telefonen ringde väldigt tidigt på morgonen. Och någon som jobbade med mig i England sa: "Jag har dåliga nyheter. Det verkar som att din syster och Dodi Fayed har varit med om en bilkrasch i Paris", berättade Charles.

"Fruktansvärt att höra"

Charles slog på tv:n och zappade in CNN. Där var de första signalerna positiva: det påstods att Diana hade klarat sig utan allvarligare skador. Men då ringde en av Charles systrar.

– Hon sa: "Det verkar vara riktigt illa. Vi tror att hon kan ha fått hjärnskador". Och det var såklart fruktansvärt att höra, berättade Charles.

Men det skulle bli ännu värre. Charles ringde upp ännu en syster, som hade direkt kopplingar till det brittiska hovet. Då fick han beskedet som han i möjligaste mån försökt hålla borta.

– Hon sa: "Det är över. Hon är död", berättade Charles.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket