Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Diana visste att hon skulle dö – mystiska lappen visar

Prinsessan Diana

Prinsessan Diana fruktade för sitt liv och berättade för sin advokat hur hon trodde att det skulle sluta.

Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut
1:31

Efter reklamen: Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut

(1:31)

Slå på ljud

Nyheten den 31 augusti 1997 chockade en hel värld. Prinsessan Diana, världens mest fotograferade person, var död. Hon hade försökt fly undan paparazzifotografer och omkommit i en bilolycka i Paris.

Snart har det gått 25 år efter den tragiska och fruktansvärda händelsen. I böcker, dokumentärer och filmer har man försökt kartlägga vad som gick snett den dagen.

Enligt en ny dokumentär på Discovery+ hade prinsessan Diana känt sig jagad sin sista tid i livet. Redan 1995 ska hon ha informerat sin advokat Victor Mischon att folk skulle försöka göra sig av med henne.

Prinsessan Diana

Prinsessan Diana sitter i bilens baksäte och spanar på paparazzifotograferna strax innan kraschen.

REX

Prinsessan Diana fruktade bilkrasch

Advokaten skrev ned uppgifterna på en lapp, som efter Dianas död räcktes över till polischefen Paul Condon. På lappen framkom det att prinsessan Diana haft flera teorier om hur hon skulle dö. Kusligt nog nämndes ”bilkrasch” som ett av alternativen.

Dokumentären ”The Diana Investigations” släpps i samband med årsdagen och tar upp den polisutredning som inleddes 2004, sju år efter prinsessan Dianas död.

När Victor Mischon förhördes av polis om lappen hävdade han att prinsessan Diana varit ”paranoid”, och var skeptisk att det hon sagt haft någon substans.

Hemliga mannen bakom Diana dyker upp – berättar allt

Polisen: Dianas död var en olycka

I olyckan omkom även prinsessan Dianas pojkvän, Dodi Al-Fayed. Advokaten Michael Mansfield, som företrädde hans pappa, ansåg att lappen var den viktigaste pusselbiten i den 832 sidor långa utredningsrapporten.

Men utredningen visade något annat och till slut avfärdade man alla teorier om prinsessan Dianas död.

Polischefen John Stevens sa att man med 100 procent säkerhet kunde slå fast att Dianas död var en olyckshändelse, rapporterar New York Post.

Prinsessan Diana

Prinsessan Diana dog den 31 augusti 1997. Hon blev 36 år gammal.

John Stillwell

Foto: TT