Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga mannen bakom Diana dyker upp – berättar allt

17 aug, 2022, 14:30 
AvSimon Holm Stålhand

Han berättar allt i nya boken.

Annons
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minutBrand logo
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut

Lee Sansum, 60, var prinsessan Dianas personliga livvakt. Jämt och ständigt var han steget bakom Diana och skyddade henne. Men 31 augusti, 1997, var han inte det.

Hur kunde det gå till på det sättet?

Lee Sansum, eller Rambo som var hans kodnamn, menar på att det var ett stort misstag. I en bok, som släpps den 1 september i år, berättar Lee Sansum ingående om sin relation till prinsessan. Den brittiska tabloiden The Sun har fått tillgång till ett förhandsexemplar av Lee Sansums biografi, som har titeln The Bodyguard.

Där skriver Lee Sansum om sin relation till prinsessan och hur säkerhetsarbetet kring Diana fungerade. Prinsessan och hennes personliga livvakter hade ofta säkerhetsstyrkor som stod utanför hennes vanliga livvaktsskydd tätt i hälarna. Det menar Lee Sansum kan vara en förklaring till bilkraschen som kostade Diana hennes liv.

”Jag tror att säkerhetsstyrkorna som följde efter Diana, möjligen brittiskt eller ett kombinerat brittisk-franskt team, kan ha antingen oavsiktligt orsakat kraschen eller var i närheten av bilen när den hände”, skriver Sansums i sin biografi, enligt The Sun och fortsätter:

Annons

”Om det var känt att MI6-operatörer var precis vid bilen i det kritiska ögonblicket, så skulle många ha skyllt på dem för olyckan. Det skulle ha varit en enorm skandal”.

Konspirationerna kring Dianas död

Det finns en konspirationsteori om att kraschen var planerad och att prinsessan Diana blev dödad. Men Lee Sansum tror inte på det.

Istället tror Lee Sansums att den tragiska olyckan handlar om en kommunikationsmiss mellan livvakterna och säkerhetsstyrkor som var där för prinsessans säkerhet.

Men trots misstankar och teorier så tror Lee Sansum att ingen någonsin kommer att få veta sanningen kring Dianas död.

Annons