Dianas lidande inne på slottet! Hemliga ljudinspelningen avslöjar

Dianas lidande inne på slottet! Hemliga ljudinspelningen avslöjar
Utåt sett verkade allt frid och fröjd mellan prins Charles och Diana men i hemliga bandinspelningar, som det berättas om i nya dokumentärserien Kungahuset Windsor, avslöjades det att prinsessan var djupt olycklig och deprimerad.
Annons

Prinsessan Dianas tragiska död, i Paris år 1997, chockade en hel värld. Och sedan dess har det både kommit ett flertal böcker, spelfilmer och dokumentärer som berättar historier om allas vår Lady Di.

På SVT Play går det nu att se Kungahuset Windsor, en dokumentärserie i sex avsnitt som handlar om den brittiska kungafamiljen och dess historia. I avsnitt 5 avhandlas prinsessan Diana och prins Charles äktenskap, och det kommer fram hur olycklig hon var i det omtalade förhållandet.

Dianas lidande inifrån slottet

I avsnittet intervjuas Andrew Morton, författaren bakom boken Diana: Her True Story som skakade om det brittiska kungahuset rejält när den kom år 1992, om de hemliga bandinspelningar av Diana som han i hemlighet fick ta del av i arbetet med boken. Prinsessan Diana hörs själv berätta om hur ledsen hon konstant kände sig och om hur hon kände sig ignorerad av prins Charles:

Annons

– Jag var deprimerad och jag försökte skära mig i handlederna. Jag kände mig förtvivlad och grät hejdlöst. Han sa “Jag tänker inte höra på. Du gör alltid såhär. Jag ska rida nu”. Så jag kastade mig utför trappan.

Annons

I inspelningarna berättade hon även om sina känslor kring att prins Charles var kär i en annan kvinna, Camilla Parker Bowles, något som dessförinnan var helt okänt för allmänheten.

– Mina drömmar var hemska. Jag drömde hela tiden om Camilla, hörs hon säga.

Hade en älskare

Allmänheten tog genast Dianas parti efter det att boken släpptes, men kort därefter kom det fram ännu ett band där det avslöjades att även Diana hade en älskare i vännen James Gilby. Där berättar hon hur elaka alla är mot henne på slottet och hur missnöjd hon är med sin egen roll i familjen.

– Det är så svårt, så komplicerat. Han gör mitt liv till en riktig plåga. Du anar inte hur mycket jag får lida, hörs hon säga i inspelningen och fortsätter:

– Hans mormor tittar alltid konstigt på mig. Det är inte hat. Det är som en blandning av intresse och medlidande.

Foto: TT

Annons

Läs mer:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Dianas lidande inne på slottet! Hemliga ljudinspelningen avslöjar”

 1. Gunilla skriver: 16 augusti, 2020

  Låt Diana få vila i frid, inget att skriva om nu!!


 2. Anna skriver: 16 augusti, 2020

  Jag tycker att det här rotandet i Dianas liv (och död) är osmakligt. Varför dra upp detta nu, mer än 20 år efter hennes död???
  Det var ett tragiskt livsöde på många sätt, och hon gick en fruktansvärd död till mötes – även om det inte är så smart att kliva in i en bil med en berusad chaufför bakom ratten och utan att använda bälte. Men hur som helst har livet gått vidare, Charles är lyckligt omgift och det är bara att konstatera med facit i hand att hans och Dianas äktenskap var ett misstag från början. Dock fick de två fina barn, och i förlängningen även fyra (i nuläget) fina barnbarn.
  Låt nu Diana vila i frid, och skriv inte mer om hennes olyckliga äktenskap, sjukdomar och kärleksliv.


  1. Bror skriver: 17 augusti, 2020

   Bästa Anna
   Kungligt kärleksliv är politik. Ibland t o m storpolitik.
   Småpolitik är det dock i Ockelbo och Älvdalen, men politik lika fullt.
   Fortsätt skriva!


 3. Dorothea skriver: 16 augusti, 2020

  Visst, det är sommartorka på kungliga nyheter. Men låt Diana vila i frid!!!


  1. Ulla Lundell skriver: 17 augusti, 2020

   Håller med Gunilla,Annas och Dorothea sluta med att skriva om prinsessan Diana
   Låt prinsessan Diana vila i frid. Tänk på familjerna.

   Ulla


 4. ananas skriver: 17 augusti, 2020

  Gunilla, Anna, Dorothea, Ulla
  Helt enig med er.

  Bror
  Din kommentar begriper jag inte.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar