Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dianas lyxyacht har sjunkit – här spenderade hon sin sista sommar

04 aug, 2023, 10:30 
Felicia Plåt
Diana
Diana dog 1997. Foto:TT

Diana sågs på båten bara veckor innan hon dog.

Annons

Prinsessan Diana var verkligen en av folket. Hela Storbritannien och hela världen såg henne som en favorit i kungahuset. Hon var lite av en rebell i kungahuset och lät ingenting stoppa henne. Men hon var med i en del skandaler som fick hela kungahuset att skaka.

Johan T Lindwall i London: ”Alla pratar om Diana”Brand logo
Johan T Lindwall i London: ”Alla pratar om Diana”

Dianas tragiska död

Under 80 talet ska hennes make Charles ha inlett en affär med Camilla som han idag är gift med. Deras äktenskap var skakigt och 1996 gick de skilda väga och valde att genomgå en skilsmässa.

Men den stora chocken kom den 31 augusti 1997 då Diana och hennes nya pojkvän Dodi Fayed var med om en bilolycka i Paris som ledde till att de båda avled. Hela världen var i stor sorg efter det tragiska beskedet.

Under hennes sista sommar i livet spenderade hon och Dodi mycket tid tillsammans. De var mycket i Medelhavet där de åkte på flera båtturer från bland annat St Tropez och italienska Sardinien.

Annons

Båten ligger på 2 500 meters djup

En av båtarna som de åkte på var en 20 meter lång lyxyacht som hette Cujo. Nu 26 år senare har båten sjunkit mitt ute i havet, 35 kilometer utanför Frankrikes sydkust efter en krock, skriver tidningen The Sun, vilket Aftonbladet rapporterade om.

Vad båten krockade med är ännu inte fastställts, men alla sju passagerare på båten kunde räddas. De klarade sig på grund av en räddningsflotte och räddningstjänsten kom 45 minuter senare. Man försökte rädda båten men misslyckades, idag ligger den på 2500 meter djup skriver The Sun.

Diana och Dodi sågs på båten vara veckor innan de var med i den tragiska bilolyckan.

Annons