Dolda budskapet i kronprinsessan Mette-Marits smycke

03 apr, 2023, 07:30 

Kronprinsesssan Mette-Marit avslöjas i de nya bilderna.

Annons

Den norska kronprinsessan Mette-Marit är ett riktigt modelejon. Hon hyllas ofta för hennes klädval, och vid det här laget är det tydligt: Mette-Marit lämnar ingenting åt slumpen.

Inte ens ett tillsynes oviktigt smycke har hon ryckt ut ur smyckeskrinet utan vidare eftertanke. Det finns ett dolt budskap.

Därför fick kungen fira ensam • Victorias erkännande – blivit varnad • Christinas splittring med kungen – 3 kungliga snackisar från vecka 13!
Därför fick kungen fira ensam • Victorias erkännande – blivit varnad • Christinas splittring med kungen – 3 kungliga snackisar från vecka 13!

Mette-Marit och Haakons stora firande

Recept.se Nyhetsbrev

Kronprinsparet har likt våra svenska kungligheter fullt upp. I år fyller nämligen både Mette-Marit och kronprins Haakon 50 år, och det ska givetvis firas med det norska folket.

Genom att besöka fem städer ska de lyfta saker de värdesätter högst i Norge, meddelade hovet. Och förra veckan var det dags, paret anlände till Vinje kommun där Raulandsakademiet finns.

Annons

Det är en plats som fokuserar på norskt hantverk inom trä, silversmide och textilkonst, och Mette-Marit och Haakon såg onekligen intresserade ut. Men det är varken silversmide eller slipat trä som väckt uppmärksamhet under besöket, utan Mette-Marits klädval.

Sanningen om kronprinsessan Mette-Marits halsband

Först uppmärksammade norsk media Mette-Marits skor, som blev rejält omtvistade. Det råder nämligen en osäkerhet kring huruvida de är gjorda av fejk-skinn, eller krokodilskinn. Skulle det vara det sistnämnda, är ilskan stor.

– Produktionen är känd för att vara väldigt oetisk, så det är helt enkelt onödigt och trist att man använder sådana produkter, har en representant från danska miljöorganisationen sagt till Dagbladet.

Men nu uppmärksammas ytterligare en detalj, nämligen hennes halsband som har ett dolt budskap. Det är norska Se och Hör som skriver om smycket, som har en fin mening. Det är nämligen en astrologisk symbol, som visar att hon har stjärntecknet lejon. Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle är inte förvånad.

En närbild på kronprinsessan Mette-Marits halsband
Zoomar man in rejält syns det tydligt – Mette-Marit är lejon!

– Hon har tidigare till exempel burit buddhistiska armband och onda ögonsmycken. Hon har också burit en medaljong med makens initialer. Kronprinsessan gillar helt enkelt att prata med accessoarer – som i det här fallet med stjärntecknet runt halsen, säger hon till tidningen.

Foto: TT

Annons