Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dolda budskapet med Elizabeths kista – kungahuset väljer att mörka helt

16 sep, 2022, 05:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu kommer förklaringen till dolda budskapet – som alla missade.

Annons
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”

Det var i torsdags förra veckan som det brittiska kungahuset gick ut med ett officiellt uttalande om att drottningens hälsotillstånd hade försämrats och att hon behövde uppsyn av läkare. Kort därefter blixtinkallades hela familjen och framåt kvällen kom beskedet:

Efter 70 år vid makten dödsförklarades drottningen Elizabeth. Hon blev 96 år gammal.

I skrivande stund råder det stor sorg i Storbritannien och nytillträdde kung Charles har utlyst tio dagars sorg. All sport ställdes in förra helgen och de flesta evenemangen kommer även att påverkas kommande helgen till följd av polisbrist.

På söndagen den 11 september, påbörjade man transporten av drottningens kista från Balmoral till Edinburgh. Tusentals människor samlades längs vägarna för att få se kistan.

Annons

Nu har flera noterat ett dold budskap som har väckt uppmärksamhet. Nämligen klockslaget.

Drottningens kista lämnade Buckingham Palace vid 2.22 i söndags eftermiddag, och anlände till Westminster Hall klockan 3. Det fick många att höja på ögonbrynen.

Olika teorier och efter dolda budskapet på kistan

För om man är kristen är numret 222 ett meddelande från gud där han lyfter fram kärlek, enighet och en stark relation med gud.

En ensam två som siffra betyder början på en ny resa. Detta eftersom gud skapade himlen som skiljde havet och jorden.

Att drottningens kista anlände prick 15.00 är för att det var samma tid som jesus dog, skriver bland annat LadBible.

Men det finns förstås andar teorier. Daily Mail skriver att det kan bero på en referens till drottningens pappa, Kung George. Han dog 1952 och klockorna ringde 56 gånger – en gång för varje år han levde. Enligt engelska tabloiden började klockorna ringa 1.27 i eftermiddag och slutade 2.22.

Annons

En annan teori är att det kan ha varit en hyllning till hennes långa karriär vid makten, hela 70 år. Milstolpen firades den andra februari 2022, alltså 02-22.

Begravningen kommer att ske på måndag 19 september och där förväntar man sig miljontals människor som kommer samlas för att ta farväl en sista gång.

Annons