Dolda tragedin bakom fina familjebilden – där saknas hon: “Det är riktigt sorgligt”

Hela den fina familjen. Men Johan Friso och hans änka Mabel saknas.
Alla är ense om att de nya familjebilderna på den nederländska kungafamiljen är bedårande. Men bakom leendena döljer sig en stor tragedi.
Annons

Det är svårt att inte le när man ser de senaste bilderna på den nederländska kungafamiljen. Kung Willem-Alexander och drottning Maxima har varit på skidsemester i österrikiska Lech med döttrarna Catharina-Amalia, Alexia och Ariane, och då passade man på att posera framför kameralinsen.

Annons

Det är otroligt charmiga foton, där man verkligen ser att familjen trivs fantastiskt bra ihop. Och det är inte bara mamma, pappa, barn på plats; med på skidturen var även Willem-Alexanders mamma drottning Beatrix, hans bror prins Konstantin, dennes hustru Laurentien och deras tre barn Eloise, Claus-Casimir och Leonore.

Tragedin i nederländska kungafamiljen

Hela den fina familjen. Men Johan Friso och hans änka Mabel saknas.
Hela den fina familjen. Men Johan Friso och hans änka Mabel saknas.

Men två personer saknas på bilden – och här vill man skriva “saknas” i versaler. Vi pratar förstås om den tveklöst största tragedin i Willem-Alexanders liv.

I januari 2012 var hans bror prins Johan Friso ute och åkte skidor i just Lech. Då utlöstes en lavin som begravde prinsen under snömassorna. Han låg i koma i över ett år innan han avled.

Annons

Margareta Gotthardsson, reporter på Svensk Dam, reagerade direkt på att Johan Frisos änka Mabel inte dök upp på de nya bilderna.

– Att prinsessan Mabel och hennes barn inte var med på resan är lätt att förstå. Resan ägde rum nästan på dagen åtta år efter att Johan Friso var med om sin tragiska olycka, just under ett slalomåk i alperna, säger Margareta.

“En riktigt sorglig historia”

Mabel har behållit en nära kontakt med kungafamiljen efter makens bortgång. Speciellt mycket stöd har hon hämtat från svärmodern Beatrix.

Annons

– Det var verkligen en otrolig tragedi som drabbade både Mabel och den kungliga familjen. En riktigt sorglig historia. Johan Frisos vän, som hade bättre skyddsutrustning under olyckan klarade sig, medan Johan Friso hamnade i koma under lång tid innan han gick bort, säger Margareta.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Dolda tragedin bakom fina familjebilden – där saknas hon: “Det är riktigt sorgligt””

 1. Snorkfröken skriver: 1 mars, 2020

  Mabel och döttrarna bor i London. Skolornas skidsemester i Britannien är inte samtidigt med skidsemestern i Nederländerna. Det är så enkelt, inte större dramatik.


  1. Anna skriver: 2 mars, 2020

   Bra sagt, man behöver inte läsa in något i allt.


 2. PernillaA skriver: 2 mars, 2020

  Dessutom har Mabel ofta varit med i Lech sedan olyckan skedde


 3. Ingrid skriver: 4 mars, 2020

  De unga journalisterna letar efter ”fem fel”eller något annat som kan vara på tok.
  Ibland kan det vara fakta som fattas.


 4. Daga skriver: 4 mars, 2020

  Alla fick va me 🤩Daga


  1. josefin skriver: 4 mars, 2020

   har du hittat emojiknappen pa datorn Daga?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar