Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Doldismamman Ewa Westling omskriven utomlands – efter familjens beslut

03 dec, 2023, 15:00 

Prins Daniels mamma håller sig gärna i bakgrunden. Men nu blir hon omnämnd i internationell media.

Annons

Ewa och Olle Westling är farföräldrar till Sveriges framtida drottning, och har en son som är prins. Samtidigt lyckas de leva ett alldeles vanligt liv, under radarn borta i Ockelbo.

Därför var det säkerligen många som hoppade till när Ewa Westling blev omnämnd i utländsk press – efter ett särskilt beslut.

Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!Brand logo
Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!

Därför trivs kronprinsessan Victoria så bra i Ockelbo

Ja, livet kan onekligen ta oväntade vändningar – det kan makarna Westling skriva under på. Tänk bara på Ewa som jobbade på posten i Kilafors som ung, och som ett gäng år senare fick se sin egna son Daniel på frimärket.

Men trots den förändrade tillvaron har Ewa och Olle hållit kvar i sitt vanliga liv, och inte lämnat sitt älskade Ockelbo. Det funkar också som ett andningshål för hela kronprinsessfamiljen, som annars alltid har alla blickar riktade mot sig.

Annons

Det var ju här som Victoria och Daniel höll sig undan i början av sin romans, för att kunna vara i fred. Ewa och Olle Westling tog in Victoria som sin egen, och folket i Ockelbo sa ingenting.

– Man gör inte så stort väsen om man skulle råka möta dem på torget eller något sådant. Man beter sig som att de är vilka vanliga människor som helst, har Yngve Gunnarsson från Ockelbo hembygdsförening sagt till Svensk Damtidning.

– Det man kan känna sig stolt över är att det inte blir mer rabalder utan att de faktiskt kan åka hit och hälsa på hans föräldrar och få vara litegrann som vanliga människor. Det är något vi kan vara stolta över, så länge vi kan hålla den relationen.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i Ockelbo-dräkten
När Daniel och Victoria var på officiellt besök i Ockelbo året efter bröllopet, bar de för första gången Ockelbo-dräkten som de fick i bröllopsgåva. Så tjusiga!

Ewa Westling omskriven i internationell media – det här är varför

Familjen åker till Ockelbo så fort som schemat tillåter det, men det finns en tid som är nästintill helig för Victoria och Daniel: julen. När julfirandet och firande av drottning Silvias födelsedag är över på Drottningholm, åker de genast till Ockelbo för att fira med Ewa och Olle.

Det är också det här familjebeslutet som gör att paret nu blir omskrivna i internationell media. Den brittiska sajten Royal Central har nämligen gjort en kartläggning av hur kungafamiljen firar jul:

"Vid sidan av firandet på Drottningholms slott firar de olika familjerna även högtiderna med sina svärföräldrar. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och deras barn besöker traditionsenligt Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, i Ockelbo under semestern."

Foto: TT

Annons