Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dramat alla missade på Elizabeths begravning – nu kommer sanningen fram

31 okt, 2022, 11:00 
Prins William, hertiginnan Kate, prins Harry och hertiginnan Meghan

Brittiska kungahuset gjorde en helomvändning.

Annons
Dramat på Elizabeths begravning – nu kommer sanningen framBrand logo
Dramat på Elizabeths begravning – nu kommer sanningen fram

Drottning Elizabeths död den 8 september skakade en hel värld. Flera var i sorg efter att världens största monark avlidit och på begravningen den 19 september var över 2000 begravningsgäster på plats.

Många hoppades även på en försoning inom den brittiska kungafamiljen, efter att prins Harry och Meghan Markle lämnat kungahuset under dramatiska former för två och ett halvt år sedan.

Men i stället verkar det ha varit en hel del dramatik i samband med återföreningen. Avslöjandet kom i samband med kung Charles ord om nya rollen som generalkapten – en titel som tidigare tillhört prins Harry.

Annons
Prins Harry, Meghan Markle, kung Charles och drottning Camilla
Prins Harry, hertiginnan Meghan, kung Charles och drottning Camilla.

Dramat alla missade

Det var inte bara militära titlar som generalkapten i marinen och hederskommendant i RAF Harry blev av med. Han nekades även först att bära sin militäruniform, något som ska ha orsakat stor splittring i familjen.

Men under en vakorna för drottning Elizabeth gjorde hovet en tvärvändning. På bilder kunde man se hur Harry trots allt hade tagit på sig sin militäruniform, vilket förvånade många.

Helomvändningen kom efter att prins Andrew, som fråntogs sina militära hederstitlar i januari efter att han anklagats för sexuella övergrepp 2020, hade fått dispens att bära sin militäruniform för att hedra drottningen.

Annons
Prins Harry och prins William
Prins Harry och prins William under drottning Elizabeths begravning.

Harrys reaktion efter beskedet

En källa nära kungafamiljen berättade för Us Magazine att prins Harry alltid varit väldigt nära drottning Elizabeth och att han av respekt till en början respekterade beslutet att inte bära någon militäruniform.

Även om det är en besvikelse i vissa avseenden, är han bara tacksam över att vara närvarande och hedra drottningen. I slutet av dagen är det bara en uniform, sa personen.

Foto: TT

Annons