Dramat alla missade på Elizabeths begravning – nu kommer sanningen fram

Prins William, hertiginnan Kate, prins Harry och hertiginnan Meghan

Brittiska kungahuset gjorde en helomvändning.

Dramat på Elizabeths begravning – nu kommer sanningen fram
0:24

Efter reklamen: Dramat på Elizabeths begravning – nu kommer sanningen fram

(0:24)

Slå på ljud

Drottning Elizabeths död den 8 september skakade en hel värld. Flera var i sorg efter att världens största monark avlidit och på begravningen den 19 september var över 2000 begravningsgäster på plats.

Många hoppades även på en försoning inom den brittiska kungafamiljen, efter att prins Harry och Meghan Markle lämnat kungahuset under dramatiska former för två och ett halvt år sedan.

Men i stället verkar det ha varit en hel del dramatik i samband med återföreningen. Avslöjandet kom i samband med kung Charles ord om nya rollen som generalkapten – en titel som tidigare tillhört prins Harry.

Prins Harry, Meghan Markle, kung Charles och drottning Camilla

Prins Harry, hertiginnan Meghan, kung Charles och drottning Camilla.

WPA-Pool/ MEGA

Dramat alla missade

Det var inte bara militära titlar som generalkapten i marinen och hederskommendant i RAF Harry blev av med. Han nekades även först att bära sin militäruniform, något som ska ha orsakat stor splittring i familjen.

Men under en vakorna för drottning Elizabeth gjorde hovet en tvärvändning. På bilder kunde man se hur Harry trots allt hade tagit på sig sin militäruniform, vilket förvånade många.

Helomvändningen kom efter att prins Andrew, som fråntogs sina militära hederstitlar i januari efter att han anklagats för sexuella övergrepp 2020, hade fått dispens att bära sin militäruniform för att hedra drottningen.

Prins Harry och prins William

Prins Harry och prins William under drottning Elizabeths begravning.

James Whatling / MEGA

Paniken i kungafamiljen – Harry avslöjar allt om alla

Harrys reaktion efter beskedet

En källa nära kungafamiljen berättade för Us Magazine att prins Harry alltid varit väldigt nära drottning Elizabeth och att han av respekt till en början respekterade beslutet att inte bära någon militäruniform.

Även om det är en besvikelse i vissa avseenden, är han bara tacksam över att vara närvarande och hedra drottningen. I slutet av dagen är det bara en uniform, sa personen.

Foto: TT