Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dramat i norska kungafamiljen – nya händelsen på festen chockar landet

17 nov, 2022, 13:30 
Märtha Louise, Mette-Marit, Shaman Durek och kronprins Haakon

Nu avslöjas detaljer om okända festkvällen.

Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Märtha Louise kommer inte längre representera det norska kungahuset. Beskedet kom i tisdags förra veckan, efter att kungafamiljen haft flera krismöten om hennes framtid.

Orsaken är fästmannen Shaman Dureks kontroversiella utspel under åren. Bland annat har han hävdat att han säljer en medaljong som kan bota covid-19, något som kritiserats och dementerats av forskare.

– Nej, den här medaljongen har inte någon hälsoeffekt, varken på corona eller andra sjukdomar. Bara charlataner kan hävda något sådant, sa forskaren Bjarte Arne Øye till norska Se och Hör.

Annons
Märtha Louise och Shaman Durek
Märtha Louise och Shaman Durek.

Dramat i norska kungahuset: ”Svårt”

Under krismötena på slottet deltog, förutom Märtha Louise, kung Harald och kronprins Haakon. Det var tydligt att hela situationen pressade kungafamiljen och att de stod inför ett tufft beslut.

– Det här är ett ämne som jag tycker är svårt. Å ena sidan förlovade min syster sig, och jag lärde känna Durek Verrett och tycker att det är trevligt att vara med honom. Jag vill att han ska känna sig välkommen i vår familj. Samtidigt känner jag ett stort ansvar för institutionen, sa kronprins Haakon till norska TV2.

Annons

Kronprinsparets festnatt med Durek

Trots allt drama som skakat det norska kungahuset den senaste tiden, verkar kungafamiljen fortfarande komma väldigt bra överens med både Märtha Louise och Shaman Durek.

Tidigare i veckan bjöd Durek in till fest för att i förväg fira sin födelsedag som inträffar den 17 november.

Festligheterna ägde rum hemma i Lommedalen tillsammans med familj och vänner. På gästlistan rymdes flera välkända namn och både kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit dök upp.

Enligt norska Se och Hör anlände de i en bild med tonade rutor och smugglades in på festen. Det verkar helt enkelt som att familjen kommer väl överens, trots senaste tidens alla kontroverser.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon
Mette-Marit och Haakon.

Foto: TT

Annons