Mette-Marits ovanliga beteende framför alla – vägrar svara på frågan

11 nov, 2022, 14:11 
Mette-Marit och prins Haakon

Mette-Marit vägrar att svara på frågor om Märtha Louise.

Annons
WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmen
WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmen

I tisdags kom norska kungahuset med beskedet om att Märtha Louise avsäger sig sina officiella uppdrag. Orsaken var fästmannen Shaman Dureks kontroversiella utspel den senaste tiden.

”Prinsessan Märtha Louise vill bidra till en tydligare distinktion mellan sin egen verksamhet och kopplingen till Kungahuset”, stod det i uttalandet.

– Vi har tittat på den här processen från alla håll. Detta har varit ett enhälligt beslut, sa drottning Sonja under en presskonferens.

Mette-Marits vägran

Flera medlemmar i den norska kungafamiljen har uttalat sig om uppbrottet, men kronprinsessan Mette-Marit har lagt locket på.

När hon under torsdagsmorgonen skulle närvara på konferensen ”Blir alt bra?”, för att prata om coronapandemins konsekvenser för barn och unga i Norden, var hon inte speciellt sugen på att möta journalisterna utanför lokalen.

Annons

”Se och Hörs journalist hann inte avsluta sin fråga innan kronprinsessan rusade in på konferensen”, skriver norska Se och Hör.

Märtha Louise sågs lämna bakvägen

Inte heller Märtha Louise har varit speciellt intresserad av att svara på journalisternas frågor.

Samma dag som nyheten briserade befann hon sig i klädmärket Hésts lokaler i Fredrikstad och sågs lämna bakvägen i all hast.

Foto: TT

Annons