Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Dramat kring Meghans och Harrys skandalhus

15 jan, 2021, 20:00 
Meghan Markle Prins Harry Frogmore Cottage hus flytt
Men vad är det som händer? Den galna flyttkarusellen kring Meghans och Harrys hus är veckans kungliga snackis.
Annons
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har häntBrand logo
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt

Det kan ha varit den kungliga världens mest hajpade lyxrenovering, med miljonkök, yogastudio och fristående badkar i koppar. Samt nio sovrum, två orangerier och ett annex till livvakterna.

Men det var då. Nu tycks Frogmore Cottage vara huset som ingen i den brittiska kungafamiljen kan, vill – eller får – bo i.

Frogmore Cottage Prins Harry Meghan Markle Windsor
Delar av Frogmore Cottage skymtar mellan träden i slottet Windsors stora park.

Enligt uppgifter i brittiska medier är den senaste turen i dramat kring Meghans och Harrys brittiska skandalhus att parets andrahandshyresgäster, prinsessan Eugenie, 30, och hennes man Jack Brooksbank, 34, har lämnat Frogmore Cottage med en väldigt fart. I alla fall är det vad som antas ha hänt. Ingen vet riktigt, bara att Jack och Eugenie flyttade in i november – och ut i december.

Annons

Efter Megxit – Frogmore Cottage tomt igen

Prinsessan Eugenie Jack Brooksbank
Husvilla? Prinsessan Eugenie med make Jack.

Och två flyttar på sex ynka veckor kan ju knappast ha varit drömmen för prins Harrys höggravida kusin, som nu ska ha återvänt till mamma Fergie och pappa prins Andrew i 30 rum stora Royal Lodge, beläget ett par kilometer från Meghans och Harrys idylliska, men snudd på hemsökta hus.

Frogmore Cottage Prins Harry Meghan Markle Windsor
Frogmore Cottage, här inringat med rött. Byggnaden med det gröna taket är det kungliga mausoleet.

Meghan och Harry flyttade själva in i juli 2020, men den veganska väggfärgen hann knappt torka innan de packade ihop och drog till Kanada. Och sedan vet vi ju vad som hände: Megxit briserade framför våra ögon och idag bor de i Santa Barbara, i ett hus med 16 badrum. Mångmiljonnotan för renoveringen av Frogmore Cottage har de betalat tillbaka till brittiska staten.

Så nu står Frogmore Cottage tomt. Och undrar du över namnet så kommer det av att drottning Victoria åt frukost där en junidag för 176 år sedan – och satte teet i halsen eftersom trädgården kryllade av grodor: ”Quite disgusting!”

Foto: TT.

Annons